Γαύδος: Συγκλονισμένος ο φίλος της Κορίνας Λαβράνου, «Εγώ την έχω την ευθύνη! Καλύτερα να ζούσε αυτή και να κοιμόμουν εγώ!»

Yπεύθυνος για το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο κατέληξε η φοιτήτρια Κορίνα Λαβράνου δηλώνει ο 40χρονος φίλος της και οδηγός του οχήματος που κατέληξε στο γκρεμό στην περιοχή Βαθύ Σελί στην Γαύδο

«Όλα αυτά έγιναν στις 6 το πρωί, το ελικόπτερο έφτασε 11:00 με 12:00, αλλά η Κορίνα είχε πεθάνει» καθώς όπως ο ίδιος περιγράφει έβγαλε την Κορίνα από τα συντρίμμια του οχήματός του, την σκέπασε με κουβέρτες και ανέβηκε επάνω για να πιάσει σήμα το κινητό του και να καλέσει βοήθεια. Σύμφωνα με τον ίδιο σε δέκα λεπτά έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο με γιατρό και ένας πυροσβέστης. Ο 40χρονος Κώστας από τα Χανιά, παραμένει σε νοσηλεία στο Νοσοκομείο Χανίων, και περιέγραψε τις προσπάθειες που κατέβαλλε για να βοηθήσει την  27χρονη Κερκυραία, Κορίνα Λαβράνου, φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης μετά την πτώση του αυτοκινήτου στην δύσβατη περιοχή.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κρήτης, από το πόρισμα της εξέτασης προέκυψε πως ο θάνατος της 27χρονης φοιτήτριας στη Γαύδο επήλθε από ακατάσχετη εσωτερική αιμορραγία, παγιδευμένη μέσα στο όχημα που επέβαινε με το φίλο της, κι έπεσε στο γκρεμό.

«Ήταν δική μου αμέλια. Είχαμε παρκάρει σε ένα μέρος αμφιθεατρικό αλλά είχε και γκρεμό από κάτω. Είχαμε κάτσει εκεί αρκετές ώρες. Μετά από ώρα άρχισε να τσουλάει το αυτοκίνητο και μας πήρε ο γκρεμός. Προσπαθώ να σπάσω την κεφαλή μου, θυμάμαι πολύ καλά ότι το χειρόφρενο το είχα τραβήξει γιατί μας ενοχλούσε. Είχαμε χαλαρώσει και λέω στην Κορίνα να επιστρέψουμε στα δωμάτια. Βάζω μπροστά και άρχισε το αμάξι να τσουλάει. Έτσι όπως ήμασταν αγκαλιά ξαφνικά βλέπω… τούμπες. Έναν εφιάλτη, τι να σου πω» περιγράφει ο 40χρονος Κώστας.

«Τι να πω, δεν μου αρέσει να ρίχνω ευθύνες, εγώ την έχω την ευθύνη», ανέφερε ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ίσως, αν είχε μεταφερθεί νωρίτερα στο νοσοκομείο η 25χρονη, να είχε σωθεί όπως και εκείνος. «Ήταν πολύ καλή κοπέλα πανάθεμά με, ένας άγγελος, τα πηγαίναμε πολύ καλά. Καλύτερα να ζούσε αυτή και να κοιμόμουν εγώ μια για πάντα» είπε χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.