ΓΑΔΠ Θεσσαλίας: “Συγχαρητήρια στη Διοίκηση του Τ.Δ.Ν. Λάρισας και στους συναδέλφους που μετείχαν στην επιχείρηση”

Ευχαρίστησε τους Αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, για την μεθοδική και αποτελεσματική συμβολή τους στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης χασισοκαλλιεργητών
«Προσωπικά αισθάνομαι υποχρεωμένος να εκφράσω και δημόσια την ευαρέσκειά μου για τη συμβολή του Τμήματος Δίωξης Λάρισας στη μεγάλη αυτή επιτυχία..
Συγχαρητήρια στη Διοίκηση του Τ.Δ.Ν. Λάρισας και σε κάθε ένα μέλος του ξεχωριστά.
Συγχαρητήρια στους συναδέλφους όλων των Υπηρεσιών που μετείχαν σ΄ αυτή την επιχείρηση..
Εύγε για τον διαρκή αγώνα που διεξάγουν στην καταπολέμηση της μάστιγας της ουσιοεξάρτησης, που καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό, το μέλλον των παιδιών μας, την κοινωνία του τόπου μας», ανέφερε σε ευχαριστήρια αναφορά του προς  το προσωπικό του Τ.Δ.Ν Λάρισας ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας, για τη συμβολή τους, στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης .

 

Η αναφορά του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας, έρχεται επ’αφορμής της εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης από πληροφορίες σε έρευνα  του Τ.Δ.Ν. Λάρισας, αναφορικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης με παράνομη δραστηριοποίηση στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε ορεινές δύσβατες περιοχές στις περιοχές της Αττικής, της Αρκαδίας και της Κορινθίας, τ και τη διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης σε όλη την Ελληνική Επικράτεια . Στο πλαίσιο της Αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν 10 μέλη της -4 άνδρες (δύο ημεδαποί και δύο αλλοδαποί) και 6 γυναίκες ( μία ημεδαπή και πέντε αλλοδαπές), ενώ κατηγορούνται επιπλέον 8 άτομα (επτά αλλοδαποί και ένας ημεδαπός).

Για την αποδόμηση της οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση (01-02/10) σε δύσβατες ορεινές περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Αττικής αλλά και σε οικίες της Αττικής, της Κορινθίας, της Λάρισας και της Αργολίδας και συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας., του Τ.Δ.Ν. της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, του Τ.Α. Τριπόλεως, του Τ.Α. Κορίνθου, του Τ.Α. Άργους και της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (Ε.Κ.Α.Μ, Υπηρεσία Εναέριων Μέσων, Υπηρεσία Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων).

Από τις έρευνες των Αστυνομικών, μεταξύ άλλων συνολικά κατασχέθηκαν 622 δενδρύλλια κάνναβης :

σε ορεινή περιοχή της Αρκαδίας φυτεία με -350- δενδρύλλια κάνναβης
σε δασική περιοχή της Αττικής φυτεία με -138- δενδρύλλια κάνναβης
σε δασική περιοχή της Κορινθίας φυτεία με -134- δενδρύλλια κάνναβης

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση είχε ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους των μελών της, ως προς την αρχηγία αυτής, τον υπεύθυνο για την εποπτεία και τον έλεγχο των φυτειών, την καλλιέργεια, τη φύλαξη, την προμήθεια με τον κατάλληλο εξοπλισμό και την ενημέρωση-επικοινωνία μεταξύ των μελών της. Από τη μεθοδολογία δράσης τους, τη δυναμικότητα των φυτειών και των εξ’ αυτών προσδοκώμενων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, την ιεραρχική τους δομή και τους ρόλους τους και τη δημιουργία κατάλληλων εγκαταστάσεων, προκύπτει η επαγγελματική υποδομή της οργάνωσης και υπολογίζεται ότι τα κέρδη που θα αποκόμιζαν ποσά από €1.500.000  έως €1.800.000 .

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.