ΓΑΔΑ: ΠΔΕ για ένστολο ο οποίος έχει καταγραφεί να βιαιοπραγεί σε συλληφθέντα.

Το βιντεοληπτικο υλικό ειναι προϊόν καταγραφής κατα τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνα στο υψος της Βουκουρεστίου στη συμβολή της με την Πανεπιστημίου.

Στο βιντεοληπτικο υλικό (00:26-00:36), Αστυνομικός μέλος διμοιρίας, έχει καταγραφεί να πραγματοποιεί σύλληψη ατόμου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Τα μέλη της διμοιρίας έχουν χειροπεδήσει τον άνδρα για τη μεταγωγή του στο κτήριο της ΓΑΔΑ, όταν ακούγεται να φωνάζει προς τον Αστυνομικό της διμοιρίας, ο οποίος κινείται προς το μέρος του ενώ ο άνδρας φέρει χειροπέδες. Στιγμιαία καταγράφεται φραστικό επεισόδιο, με τον Αστυνομικό να επιτίθεται κατά του νεαρού, ενώ τα μέλη της διμοιρίας τους, παρεμβαίνουν για μα απομακρύνουν το συνάδελφό τους.
Ο Αστυνομικός της διμοιρίας ο οποίος εντοπίσθηκε, ζήτησε να γίνει ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού, και να καταγραφεί ο φραστικό επεισόδιο, ενώ υποστηρίζει ότι ο νεαρός ο οποίος είχε συνελήφθη, με υβριστικούς χαρακτηρισμόυς αναφέρθηκε στη μητέρα του, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, και βρίσκεται σε φαρμακευτική αγωγή για τη νόσο του καρκίνου.
Ο συλληφθείς έχει παραπεμφθεί με κακουργηματική δίωξη σε βάρος του, για κατοχή εκρηκτικών υλών- κατοχή μολότοφ- πριν τις απορρίψει κατά Αστυνομικών.
Στο βίντεο έχει καταγραφεί και διαμαρτυρία κάποιον ατόμων που βρίσκονται στο χώρο από την άλλη πλευρά της Πανεπιστημίου.
Για το συμβάν έχει διαταχθεί από της ΓΑΔΑ προκαταρκτική διοικητική εξέταση.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport