Γ.Πανούσης: “Να είστε έτοιμοι να στηρίξετε τις Αρχές και τη Δημοκρατία”.

Στην τελετή απονομής λήξης Σχολείου της ΕΚΑΜ, παραβρέθηκε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη , Γιάννης Πανούσης.

image

Στις εγκαταστάσεις τη Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, στο Μαρκόπουλο, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης Σχολείου Βασικής εκπαίδευσης -21 ανδρών-, προσωπικό που θα στελεχώσουν την ΕΚΑΜ.
Η ΕΚΑΜ αποτελείται συνολικά από 130 άνδρες, 100 στην Αθήνα με τις εγκαταστάσεις της να στεγάζονται στο Μαρκόπουλο ενω 30μέλη της Υπηρεσίας, στη Θεσσαλονίκη.
Στο χαιρετισμό του προς τους αποφοίτους και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση τόνισε με νόημα, “«Ο δρόμος είναι μεγάλος αλλά όλοι από κάπου αρχίζουμε. Πρέπει να έχετε ψυχρό μυαλό και η καρδιά σας να είναι στην Ελλάδα και στη δημοκρατία. Είστε φύλακες του Συντάγματος. Πρέπει να δείχνετε τόλμη αλλά όχι απερισκεψία. Να είστε έτοιμοι να στηρίξετε τις Αρχές και τη Δημοκρατία (…) Μην αφήσετε κανέναν εχθρό να μπει μέσα στη ζωή μας, τη χώρα μας και τη δημοκρατία μας. Και πάλι μπράβο! Είμαι περήφανος που η Αστυνομία έχει ένα τέτοιο σώμα».
Μετά το πέρας της τελετής, ακολούθησε μια εντυπωσιακή επίδειξη της ΕΚΑΜ, με τη συμμετοχή και του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ.
Οι Αστυνομικοί έδειξαν το υψηλό επίπεδο της ετοιμότητας τους σε σενάρια λεωφορειοπειρατείας και απελευθέρωση ομήρων ενώ ελεύθερος σκοπευτής από απόσταση 100 μέτρων έπληξε στόχο- μπαλόνι- που κρατούσε στο στόμα συνάδελφος του.

• Φωτογραφίες από την τελετή λήξης και την επίδειξη των μελών της ΕΚΑΜ.

image
image

image

image

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport