Γ.Κυρίτσης: “Χούλιγκανς με πάπια η ομάδα Δ”

Τις θέσεις του τέως Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νικου Τοσκα υιοθετεί και ο Γιώργος Κυρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ για τους Αστυνομικούς της ΔΕΛΤΑ


“Η ομάδα ΔΕΛΤΑ ηταν χούλιγκανς με πάπια”, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τους Αστυνομικούς, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας ότι οι αστυνομικοί χτυπούσαν ανεξέλεγκτα.

– Κυρίτσης: Ναι, ήταν σαν χούλιγκαν με παπιά. Δεν είναι η ομάδα Δίας.. Ομάδα Δέλτα είναι ΜΑΤ. Άλλο ΜΑΤ με παπιά και άλλο η Ομάδα Δίας, που είναι αστυνόμευση. Συμφωνώ απόλυτα με την εκτίμηση του προϊσταμένου τους υπουργού. Πέφταν με τα μηχανάκια μπροστά στο κόσμο ανεξέλεγκτα, Χτυπούσαν ανεξέλεγκτα, έχουν γίνει δίκες, υπάρχουν βίντεο. Και γι αυτό αποφάσισε ο κ. Τόσκας να διαλύσει την ομάδα.

– Δημοσιογράφος: Η Ομάδα Δέλτα ήταν χούλιγκανς με παπιά;

– Κυρίτσης: Ναι ήταν χούλιγκανς με παπιά. Γι αυτό συμφωνώ με την εκτίμηση Τόσκα για την διάλυση της ομάδας.

– «Τι σας κάνει εντύπωση. Πριν από μία εβδομάδα έλεγαν μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι, αυτοί που έχουν αστυνομικούς να τους φυλάνε. Τώρα ακούω ότι το κακό με την Ομάδα Δέλτα ήταν ότι ήταν ΜΑΤ. Συγνώμη όταν είχατε στήσει τα ΜΑΤ στου Μαξίμου σαν τέτρις δεν σας ενοχλούσαν; Και σας ενοχλεί η Ομάδα Δέλτα; Η οποία πήγαινε να κάνει την δουλειά της και να προστατεύσει τους πολίτες από τους μπαχαλάκηδες», αντέδρασε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.

– Κυρίτσης: Εγώ έχω δει την Ομάδα Δέλτα να την πέφτει σε συνταξιούχους.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Νίκου Τοσκα ο οποίος υπερθεμάτισε «Εγώ την κατήργησα γιατί ήταν ομάδα μπαχαλάκηδων από την μεριά του κράτους» την ομάδα με επιχειρησιακή ανταπόκριση στα Εξάρχεια. Δήλωση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των Αστυνομικών και των πολιτικών κομμάτων.