Φυλακές Λάρισας: Αφγανός έγκλειστος επιτέθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα με αυτοσχέδιο μαχαίρι, Βούλγαρο συγκρατούμενό του

Έρευνα για την επίθεση και ανθρωποκτονία μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας

Σύμφωνα με Ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, 21άχρονος Αφγανός έγκλειστος με παραβατική συμπεριφορά και κατά την κράτησή του, καθώς έχει υποπέσει σε σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων, μεταξύ άλλων άσκηση σωματικής βίας κατά άλλου κρατουμένου, απείθεια σε εντολές του σωφρονιστικού προσωπικού, καθώς και η κατοχή κινητού τηλεφώνου και απαγορευμένων ειδών, κατά την κράτησή του, στις Φυλακές, επιτέθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα 23άχρονο Βούλγαρο κρατούμενο στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Λάρισας.

«Περί ώρα 16:30 (15/05), ο αλλοδαπός (σσ. Αφγανός) έγκλειστος καταδικασμένος σε πολυετή ποινή κάθειρξης για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και υπόδικος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι και κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στον αλλοδαπό (σσ Βούλγαρο) συγκρατούμενό του, καταδικασμένο σε πολυετή ποινή κάθειρξης για ηθική αυτουργία σε εισαγωγή, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. Άμεσα κλήθηκε το Ε.Κ.Α.Β. στο Κατάστημα Κράτησης όπου διαπίστωσε τον θάνατο του κρατουμένου. Το αυτοσχέδιο μαχαίρι έχει κατασχεθεί».
Από τις αρμόδιες Υπηρεσίες διενεργείται έρευνα σχετικά με την ανθρωποκτονία μεταξύ των αλλοδαπών εγκλείστων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Λάρισας.