Φυλακές Κορυδαλλού: Ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ κρατουμένων γυναικών

Ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος προπονεί κάθε εβδομάδα τη νεοσύστατη ομάδα βόλεϊ γυναικών που αποτελείται από κρατουμένες των φυλακών Κορυδαλλού.

Συνήθως όταν οι φυλακές Κορυδαλλού έρχονται στην επικαιρότητα δεν είναι για… καλό. Ειδικά το τελευταίο διάστημα καταγράφηκαν επεισόδια και θάνατοι αλλά υπάρχει και η «φωτεινή» γωνιά στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας που δημιούργησε μία ομάδα βόλεϊ γυναικών που ανατρέπει όλα τα δεδομένα και δίνει στόχο ζωής στις γυναίκες που βρίσκονται έγκλειστες για διάφορα ποινικά αδικήματα.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο όταν για πρώτη φορά η ομοσπονδία πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) πήρε τη πρωτοβουλία να οργανώσει αγώνα βόλεϊ στη γυναικεία πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού. Ακολούθησε φιλικός αγώνας την περίοδο των Χριστουγέννων όπου δόθηκαν μπάλες και δώρα στις γυναίκες που δήλωσαν συμμετοχή στην ομάδα βόλεϊ. Με αφορμή τα δύο φιλικά οι κρατούμενες εξέφρασαν την επιθυμία η εν λόγω δράση να γίνεται συστηματικά, σε επίπεδο εκμάθησης.

Δεκτό το αίτημα των κρατουμένων
Το αίτημα τους έγινε δεκτό από την πρόεδρο του σωφρονιστικού καταστήματος Κωνσταντοπούλου, Τριανταφύλλη και το υπουργείο Δικαιοσύνης. Eτσι σήμερα αποκαλύπτουμε τη νεοσύστατη ομάδα των φυλακών που μάλιστα έκανε και τις πρώτες μεταγραφές… προπονητών!

Πρώτος προπονητής της ομάδας είναι ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος με συνεργάτιδα την Γεωργία Χιόνη, ενώ μπάλες και αθλητικό υλικό προμήθευσε ο πρόεδρος της Άρτεμις Κορυδαλλού Γεώργιος Σαραντέας. «Η ευαισθητοποίηση της ομοσπονδίας ήταν άμεση. Θα είμαστε πάντα αρωγοί σε τέτοιου είδους κοινωνικές δράσεις», είπε ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ Λευτέρης Κογκαλίδης.

«Λαχτάρα για να παίξουν»
Ο προπονητής Θεόδωρος Κανελλόπουλος είπε στο ethnos.gr: «Πριν από μερικούς μήνες δέχτηκα πρόσκληση από την ΕΟΠΕ για να συμμετάσχω με την ομάδα που προπονώ σε αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τις κρατούμενες των φυλακών Κορυδαλλού. Όταν αντίκρισα στα μάτια των κοριτσιών τη λαχτάρα, τη χαρά και την ικανοποίηση που ένοιωθαν παίζοντας βόλεϊ η απόφαση μου ήταν θέμα λεπτών στην θέληση τους για να τους μάθω τα βασικά του αθλήματος που τόσο αγαπάμε όλοι μας. Είναι μεγάλη η χαρά και η ευχαρίστηση που νοιώθω αφού μετα από τις ενέργειες του αντιπροέδρου της ΕΟΠΕ κου Κογκαλίδη αυτό έγινε πράξη και μου δόθηκε η δυνατότητα να προπονώ τα κορίτσια σε εβδομαδιαία βάση. Ευχαριστώ την ΕΟΠΕ και την διεύθυνση των φυλακών, που μου έδωσαν αυτήν τη δυνατότητα».

_____________

* του Κώστα Ασημακόπουλου, ethnos.gr