Φθιώτιδα- Λοκρίδα: Θύμα απαγωγής ανήλικος γιος γιατρού. Τον απελευθέρωσαν οι απαγωγείς, ενώ αξίωναν λύτρα.

Την απαγωγή 14άχρονου, γιος γνωστού γιατρού της Λοκρίδας, ερευνούν προς εξιχνίαση οι Αρχές.
Οι δράστες αν και αξίωναν λύτρα για την απελευθέρωση του ανήλικου, τον εγκατέλειψαν, και λίγο αργότερα επέστρεψε σπίτι του.

Ο 14άχρονος, γιος γνωστού γιατρού (Γ.Σ.) της Λοκρίδας ο οποίος διατηρεί ιατρείο στην Αταλάντη,  αναχώρησε από το σπίτι της οικογένειας στις Λιβανάτες Φθιώτιδας (22/05- 14.00) για το φροντιστήριο. Όταν η μητέρα κάλεσε στο φροντιστήριο, εξαιτίας της καθυστέρησης του αγοριού να επιστρέψει, ενημερωτικές την απουσία του ανήλικου. Σε κλήση στο κινητό του γιου της, όπως ανέφερε στην κατάθεσή της, απάντησε άγνωστος άντρας ο οποίος  δήλωσε ότι είχε απάγει το παιδί και αξίωνε 12 χιλιάδες ευρώ για να το απελευθερώσει.
Η οικογένεια ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία σε αναζήτηση εντοπισμού του ανήλικου. Δυο ώρες αγοτερα (22/05-16.30), το αγόρι εντόπισαν διερχόμενοι αγρότες στην περιοχή Δεξαμενή Λιβανατών. Όπως ανέφερε ο ανήλικος στους Αστυνομικούς, τον εγκατέλειψαν οι απαγωγείς, ενώ εκτιμάται από τις Αρχές, ενδεχομένως οι δράστες φοβήθηκαν.
Ο 14χρονος μαθητής μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο, είναι καλά στην υγεία του ενώ φέρει μόνο κάποιες ελαφριές εκδορές. Όπως κατέθεσε, δυο άγνωστοι μελαχρινοί άνδρες τον επιβίβασαν με βια σε βαν με Αθηναικές πινακίδες κυκλοφορίας ενώ κατευθυνόταν προς το φροντιστήριο. Στη συνέχεια, και για περίπου δύο ώρες κυκλοφορούσαν σε δρόμους της ευρύτερης περιοχής.
Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Λαμίας, Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και του οχήματος το οποίο χησιμοποίησαν, χωρις αποτέλεσμα. Την ίδια ώρα, η απαγωγή του ανήλικου, έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στην ευρύτερη περιοχή.
Από τις Αρχές, δόθηκαν εντολές να στηθούν μπλόκα σε διάφορα σημεία, ακόμη και στην πιθανότητα διαφυγής με καράβι προς την Εύβοια. Μέχρι αργά το απόγευμα δεν αν εντοπισθεί τα ίχνη των δραστών της απαγωγής, η του οχήματος στο οποίο επέβαιναν.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport