Φωτιά εν πλω στο γκαραζ του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» για Χανιά

Πυρκαγιά ξέσπασε σε νταλίκα σταθμευμένη στο γκαράζ του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το “Ελ.Βενιζέλος”, με τακτικό δρομολόγιο και προορισμό τα Χανιά, απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά (28/08-22.00) με 875 επιβάτες και 141μελη πληρώματος ενώ στο γκαράζ βρίσκονται 80φορτηγα και 152ΙΧΕ. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και αίτια,  το πλήρωμα της ΑΝΕΚ, διέκρινε εν πλω στα 8 ναυτικά μίλια ανοικτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου, εστία πυρκαγιάς σε νταλίκα σταθμευμένη στο γκαράζ του πλοίου.

Στο πλοίο επικράτησε πανικός από τον πυκνό καπνό ο οποίος έφτασε μέχρι το κατάστρωμα.

c4

Άμεσα με αναγγελία από τα μεγάφωνα οι επιβαίνοντες έλαβαν πληροφορίες, παρέλαβαν σωσίβια, και με ασφάλεια έχουν μεταβεί σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης στο πρυμναίο τμήμα του πλοίου.

c5

Μεχρι στιγμής- δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός μεταξύ των επιβαινόντων.

«Ελεγχόμενη κατάσταση», δήλωσαν στο ΑΜΠΕ Ανώτεροι Αξιωματικού του Λιμενικού

Άμεσα λειτούργησαν τα συστήματα πυρασφαλειας του πλοίου, ενω ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του ΛΣ και δόθηκε εντολή σε παραπλέοντα να συνδράμουν στη θαλάσσια περιοχή όπου πλέει το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο εργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο πλοίο “Ελ.Βενιζέλος” για Χανιά, ανοιχτά της Ύδρας (29/08-02.30) έχει συνδράμει από τη θάλασσα με 2 πυροσβεστικά πλοιάρια με πλήρωμα 13 ατόμων και 1 ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Από νεότερη ενημέρωση, το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Blue Horizon, το φορτηγό πλοίο Knossos Pallas και εννέα πλωτά του Λιμενικού Σώματος. Αναμένονται πέντε ρυμουλκά και η φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού Λήμνος.

FB_IMG_1535510137616

elven

Σε ετοιμότητα βρίσκονται ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο Σούπερ Πούμα με διασώστες

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Πλοίαρχο Νίκο Λαγκαδιανό, η κατάσταση στο πλοίο κρίνεται ελεγχόμενη.

Screenshot_20180829-053042_Facebook

Το “Ελ.Βενιζέλος” με ίδια μέσα, θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά (29/08-04.00) για να δέσει στην ακτή Ξαβερίου, στον προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια.