Φωκίδα: Πιλότος της ΠΑ εα ο ένας από τους δύο νεκρούς στο μονοκινητήριο

Απόστρατος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος είχε υπηρετήσει στην 338 Μοίρα στην Ανδραβίδα στα Φάντομ είναι ο ένας νεκρός της τραγωγίας με το μονοκινητήριο.

666_0

Ο Πατρινός Τάσος Σταματάκης, είχε υπηρετήσει στην 338 Μοίρα Ανδραβίδας στα Fandom. Συνάδελφοί του κάνουν λόγο για έμπειρο πιλότο που είχε πραγματοποιήσει και κατα το παρελθον αναγκαστική προσγείωση με Fandom. Ο δεύτερος νεκρός είναι ο δεύτερος νεκρός είναι ο 61άχρονος Δημοσθένης Σεραφειμιδης, επιχειρηματίας από την Πάτρα ο οποίος δραστηριοποιείτο στο χώρο των ηλεκτρονικών με έδρα το Φαραί Αχαίας.

serafeimidis

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Piper (PA 28) σε πτήση από Κωπαΐδα – Μεσολόγγι με επιστροφή, πάνω από το Ευπάλιο, ο ένας εκ των επιβαινόντων του δεύτερου αεροσκάφους ενημέρωσε το κέντρο ελέγχου ότι το προπορευόμενο προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση.
Άμεσα, απογειώθηκε κι ένα ελικόπτερο τύπου Agusta Bell, προκειμένου να συνδράμει στη μεταφορά των τραυματιών.
Το μονοκινητήριο αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα ηλικίας 50 και 55ετων, κατέπεσε (21/04) σην περιοχή Σκάλωμα Φωκίδας.

Στο σημείο του δυστυχήματος  μετέβησαν διασώστες της Πυροσβεστικής οι οποίες εντόπισαν τον ένα από τους δύο επιβαίνοντες νεκρό, ενώ ο έτερος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα κατέληξε.
Τα αίτια της πτώσης παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα, ωστόσο στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

__________________

* tempo24.news