Φιλιππάκης: “Τα όσα εγώ διατύπωσα, απευθύνονταν μόνο σε φίλους και γνωστούς μου και δε συνιστούν δημόσιο λόγο”

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από τα σχόλια του Γιώργου Φιλιππάκη, αναφορικά με το Γιαννη Στουρνάρα και το Λουκά Παπαδήμο, επανέρχεται με νέα ανάρτησή του υποστηρίζοντας ότι διατύπωσε την άποψή του ως απλος πολίτης και όχι ως ειδικος γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, απευθυνόμενος στους φίλους και γνωστούς του.

Αναλυτικά η παράθεση σχολίου του Γιώργου Φιλιππάκη,

«Για τους φίλους, τους γνωστούς και τους απλούς πολίτες που μου συμπαραστάθηκαν. Ποτέ δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι η διατύπωση μιας γνώμης, μιας κρίσης, μιας άποψης προς φίλους, στην προσωπική μου ιστοσελίδα, θα μπορούσε να ποινικοποιηθεί από οποιονδήποτε.

Την άποψή μου αυτή δεν την εξέφρασα με την ιδιότητά μου σαν Ειδικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, αλλά σαν απλός πολίτης.

Λυπάμαι βαθύτατα εάν προκάλεσα ανησυχία σε φίλους και γνωστούς, τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Επιπλέον, δηλώνω ότι, τα όσα εγώ διατύπωσα, απευθύνονταν μόνο σε φίλους και γνωστούς μου στην προσωπική μου ιστοσελίδα και κατά συνέπεια, άποψή μου είναι ότι όλα όσα διατυπώνονται μέσα από προσωπικούς λογαριασμούς, FB κλπ, δεν συνιστούν δημόσιο λόγο.

Επιπλέον, ξεκαθαρίζω ότι η διαδρομή μου επί δεκαετίες ήταν πάντοτε αγωνιστική, ξεκάθαρη και έντιμη, και δεν έχω μάθει να προκαλώ τα συναισθήματα των φίλων και συντρόφων μου.

Την στάση μου αυτή που τηρώ εδώ και δεκαετίες, θα την τηρώ αναλλοίωτη»

https://m.facebook.com/geo.filippakis/posts/961058040697782