Φαρσερ, έβαλαν σε “διαγωνισμό” την.. Πυροσβεστική

Επιτήδειοι χωρίς να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες, δημιούργησαν “διαγωνισμό” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αριθμό κλήσης, για τους “διαγωνιζόμενους” το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

image

Οι διακινητές του υποτιθέμενου διαγωνισμού, ο οποίος διακινήθηκε από τα social media, καλούνταν τους χρήστες του διαδικτύου να καλούν το 1990 για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό. Ωστόσο με την πληκτρολόγηση των τριών πρώτων ψηφίων “199” η κλήση ενεργοποιούσε το τηλεφωνικό κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, με τους τηλεφωνητές να μην προλαβαίνουν να ανταποκριθούν στις κλήσεις μεταξύ των οποίων και πραγματικά περιστατικά στα οποία κινδύνευαν άνθρωποι.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην αναζήτηση και την ταυτοποίηση των δραστών της κακόβουλης δημιουργίας του υποτιθέμενου “διαγωνισμού”.
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Πυροσβεστικη Υπηρεσία.

“Το Πυροσβεστικό Σώμα σας ενημερώνει ότι ο αριθμός 1990 που εμφανίζεται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προτρέπει τους  χρήστες σε κακόβουλο μήνυμα προσφοράς. Καλούνται οι πολίτες να μην επικοινωνούν με το συγκεκριμένο αριθμό, διότι δημιουργεί δυσλειτουργία στο Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος. Για το θέμα αυτό έχει ενημερωθεί και επιληφθεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος”.