Λεπτομέρειες για τη δολοφονία που διαπράχθηκε στο χωριό της Κύμης, στην Εύβοια, με δράστες τα δύο αδέλφια με συμμετοχή του συζύγου της κόρης του θύματος, παρέθεσε ο δικηγόρος τους
Με αναφορά ότι τα δύο παιδιά του 66χρονου Χρήστου Σπύρου και δράστες της δολοφονίας του, είχαν γίνει υποχείρια τρίτου προσώπου, το οποίο τους κατηύθυνε ψυχιατρικά ανέφερε μεταξύ άλλων ο νομικός τους συμπαραστάτης, Θανάσης Τάρτης.
«Προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα ίχνη τους με βλακώδη τρόπο. Δεν υπήρχε λόγος να κάψουν τα κλινοσκεπάσματα. Γιατί το να βρεθεί το DNA τους στα συγκεκριμένα είδη ήταν λογικό γιατί μένουν στο ίδιο σπίτι. Την ώρα που πέθαινε τον περιέλουσαν με αγιασμό. Σοκάρει λίγο αυτό. Φαντάζομαι για να ξορκίσουν το κακό. Θυμίζει εποχές Δημητροκάλη η υπόθεση. Θα ζητήσω ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος κ. Τάρτης.
Όπως επεσήμανε ο νομικός συμπαραστάτης των κατηγορούμενων, αναφορικά με την καταγγελία του γιου του θύματος, «Το περιοδικό με το σεξουαλικό περιεχόμενο το οποίο τοποθετήθηκε δίπλα στον νεκρό έχει αγοραστεί το 2008. Το 2008 ο γιος ήταν έξι ετών».
Σχετικά με το οικονομικό κίνητρο της δολοφονίας, ο δικηγόρος εξήγησε ότι «δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τα χρήματα αυτά, επειδή το διευκρίνισα, βγήκαν από τον λογαριασμό του πατέρα, κατ’ εντολή του πατέρα, γιατί ο πατέρας δεν ήθελε να βγει από το σπίτι, δεν έβγαινε από το σπίτι, δεν έτρωγε, δεν έπινε… κατ’ εντολή του πατέρα, ο οποίος ο ίδιος είχε δώσει το PIN στην κόρη του».