Ευχαριστήρια επιστολή του Ελληνα Αστυνομικού εκπροσώπου στη Eurocop|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε ο Γενικος Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, για την εκλογή του, ως πρώτος Έλληνας Αστυνομικός ο οποίος εκλέγεται στο εξαμελές προεδρείο της Eurocop.

Το κείμενο της επιστολής:

Προς τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ

κο. Γρηγόρη Γερακαράκο

Αγαπητέ Πρόεδρε,

   Θέλω να σε ευχαριστήσω ιδιαιτέρως για τη μεγάλη τιμή που μου έκανες -σε εμένα προσωπικά, αλλά και στην Ένωση από την οποία προέρχομαι- να με προτείνεις για το Προεδρείο της Eurocop, εμπιστευόμενος για το αξίωμα αυτό, νέα συνδικαλιστικά στελέχη από το χώρο μας.

     Σε ευχαριστώ λοιπόν διότι έτυχα της άμεσης εμπιστοσύνης και στήριξης της Ομοσπονδίας μας, μια απόφαση που οδήγησε τελικά και στην εκλογή μου.

   Το σημαντικό είναι ότι με αυτήν την σημαντική εξέλιξη, εκπροσωπείται για πρώτη φορά η Ομοσπονδία μας στο ανώτατο αντιπροσωπευτικό συνδικαλιστικό όργανο των Ευρωπαίων Αστυνομικών, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υπεράσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων μας.

   Παρότι η χώρα μας είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και πάρα πολλά χρόνια (1981) και η Ομοσπονδία μέλος των ευρωπαϊκών αστυνομικών συνδικάτων από το 1993, δεν υπήρξαν συντονισμένες ενέργειες εκ μέρους του συνδικαλιστικού μας κινήματος που να εξασφάλιζαν τη δική μας ουσιαστική συμμετοχή και ζωτικής σημασίας εκπροσώπηση στο κορυφαίο συνδικαλιστικό ευρωπαϊκό όργανο. Ως νέος πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ συναισθανόμενος πλήρως την αναγκαιότητα της ενεργούς συμμετοχής μας, αλλά και της δυναμικής παρουσίας μας καθώς και της προβολής των αιτημάτων μας, απευθείας στα κέντρα λήψης αποφάσεων, διεκδίκησες και πέτυχες όχι μόνο την υποψηφιότητά μου, αλλά και την εκλογή μου σε μια περίοδο κατά την οποία οι απαιτήσεις για τη θωράκιση του αστυνομικού λειτουργήματος είναι τεράστιες.

   Ωστόσο, κρίνω σκόπιμο να επισημάνω ότι ο ίσως εύλογος ενθουσιασμός και τα υπέρ του δέοντος κολακευτικά λόγια προς το πρόσωπό μου, απότοκος μιας τέτοιας επιτυχίας, βλάπτουν και σε κάθε περίπτωση δεν δικαιολογούνται ούτε υπερβολικοί πανηγυρισμοί ούτε μεγαλεπίβολες διακηρύξεις.

   Οι προκλήσεις είναι μεγάλες, έχουμε το γνώθι σ’ αυτόν, αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες και γι’ αυτό προχωράμε βήμα-βήμα, με το βλέμμα στραμμένο στο συνάδελφο, χωρίς να τον προκαλούμε.

   Η μέγιστη χαρά θα ακολουθήσει τη μέγιστη επιβράβευση των αποτελεσματικών αγώνων που έχουμε μπροστά μας και καλούμαστε να δώσουμε όλοι μαζί, ενωτικά και δυναμικά στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

   Οι καιροί είναι δύσκολοι, οι κίνδυνοι και οι απειλές τεράστιες.

   Είμαι στη διάθεσή σου, όπως πάντα. Παρακαλώ να μεταφέρεις τις ευχαριστίες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, διαβεβαιώνοντάς σε, τέλος, ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να ανταποκριθώ στις νέες μου υποχρεώσεις.

    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Γιώργος Σταματάκης

Γ.Γ. Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής