Ευχαριστήρια επιστολή του Διοικητή της “Elite” Αστυνομικής μονάδας της Αυστραλίας “Raptor”, για την ανταπόκριση πληρωμάτων της ΔΙΑΣ

Συνδικαλιστής Ειδικός Φρουρός, με αφορμή ηλεκτρονική ευχαριστήρια επιστολή από το Διοικητή της “Elite” Αστυνομικής μονάδας της Αυστραλίας “Raptor”, αναφέρεται σε περιστατικό με επιχειρησιακή ανταπόκριση πληρωμάτων της ΔΙΑΣ

Σε ανάρτησή του, ο συνδικαλιστής Ειδικός Φρουρός, Σπύρος Λεπίδας, ο οποίος υπηρετεί στην ΔΙΑΣ Αθηνών, αναφέρει, « Κι ενώ, βλέπουμε ένα σωρό “άμυαλα πρόβατα”  να τραγουδούν ό,τι τους φωνάζει κάποιος “αυτόκλητος τραγουδιστής”- ΡΕΞ/ ΛΕΞ / ΤΕΧ /ΜΕΧ – η κάπως έτσι, το εμετικό σύνθημα, “Να πέσουνε οι ΔΙ.ΑΣ από τις μηχανές”, για την πιο άμεση και αποτελεσματική μονάδα της ΕΛ.ΑΣ, έρχεται ένας Detective, Αστυνομικός διοικητής της “elite” μονάδας της Αυστραλιανής Αστυνομίας , να αναγνωρίσει το έργο μας.
Στις 18 Σεπτεμβρίου βρισκόταν στον Άλιμο, διακοπές με την οικογένεια του, όπου κάποιοι Αλγερινοί , όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, του αφαίρεσαν τις αποσκευές, σπάζοντας το νοικιασμένο αυτοκίνητο με το οποίο μετακινούνταν.

Όμως ο εν λόγω detective , απόλυτα επιχειρησιακός λόγω της εργασίας του, είχε τοποθετήσει εντός των αποσκευών gps. Κάλεσε το “112” και σε 4’λεπτα στο σημείο βρέθηκαν πληρώματα της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ήταν τόσο προσιτοί οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, ώστε ο εν λόγω, εμπιστεύτηκε στους αστυνομικούς το tablet όπου έδειχνε το στίγμα των αποσκευών που είχαν φτάσει στο Θησείο. Σε συνεργασία με το Κέντρο Άμεσης Δράσης οι αστυνομικοί της  ΔΙΑΣ, εντόπισαν το στίγμα να κινείται στο Θησείο και λόγω της ταχύτητας κατάλαβαν ότι οι αποσκευές βρίσκονται σε αυτοκίνητο.
Σε αναζητήσεις στην περιοχή, εντόπισαν το ύποπτο όχημα από το στίγμα του gps, και με τις ασθενείς περιγραφές των μαρτύρων στον Άλιμο, που είδαν τους αλλοδαπούς να σπάνε το όχημα, τους δέσμευσαν.  Κάλεσαν τον ιδιοκτήτη των αποσκευών σε αναγνώριση, και μόλις οι αλλοδαποί κατάλαβαν ότι επίκειται σύλληψη, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς προκειμένου να διαφύγουν. Με συνοπτικές διαδικασίες, δέσμευσαν τους δράστες και τους οδήγησαν στο Τμήμα όπου συνελήφθησαν και αποδόθηκαν τα πράγματα στον νόμιμο ιδιοκτήτη τους.

Το σκηνικό της επίθεσης έγινε μπροστά στον Αυστραλό Διοικητή της “Raptor”, ο οποίος εντυπωσιάστηκε, από την επίθεση που πραγματοποίησαν οι δύο αλλοδαποί δράστες στους αστυνομικούς και την αποτελεσματικότητα των ανδρών της ΔΙΑΣ. 

Ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης του έργου των πληρωμάτων της ΔΙΑΣ, ο Διοικητής της Αυστραλιανής “Raptor”, απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή μέσω email προς τη φυσική Ηγεσία του Σώματος με ιδιαίτερη μνεία, στο ποσό περήφανη πρέπει να είναι η ΕΛΑΣ έχοντας στις τάξεις του Σώματος, την συγκεκριμένη Υπηρεσία και μάχιμους αστυνομικούς.

Αλλά, τι να μας πει ο τυχαίος, ε;..
Ας ακούσουμε τον … ραπερ / τραπερ / ταπερ ΡΕΞ (?) που κάτι παραπάνω θα ξέρει.. Τουλάχιστον η αναγνώριση έρχεται, έστω και από τόσο μακριά (σσ Αυστραλια) και από αυτούς που πρέπει.. ΔΙ.ΑΣ Αθηνών κυρίες και κύριοι..»