Ευαγγελίστρια, ΘΣΝ: Οι φίλοι του χτυπούσαν τους Αστυνομικούς και τραβούσε βίντεο με το κινητό του

Συνελήφθησαν έξι νεαροί για επίθεση σε βάρος δύο αστυνομικών, ενώ τους έκαναν έλεγχο στην Ευαγγελίστρια Θεσσαλονίκης

Τα πρώτα λεπτά μετά το επεισόδιο οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές, μετά το επεισόδιο σε έκαναν έλεγχο στην Ευαγγελίστρια Θεσσαλονίκης . Λίγη ώρα αργότερα και με τη συνδρομή αστυνομικών της ασφάλειας, πληρώματα της δίκυκλης ΟΠΚΕ προσήγαγαν ακόμη δύο άτομα από την οδό Π. Π. Γερμανού, στην κατοχή του ενός κατασχέθηκε ποσότητα χασίς . Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, ο ένας από τους συλληφθέντες τη στιγμή του επεισοδίου κατέγραφε τις πράξεις των φίλων του με το κινητό του τηλέφωνο.

Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς που δέχτηκαν την επίθεση. Οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης Συκεών. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ένας από τους συλληφθέντες είχε καταγράψει με την κάμερα του κινητού τηλεφώνου όλα όσα διαδραματίστηκαν έξω από το γήπεδο ποδοσφαίρου της Ευαγγελίστριας.

Τι δείχνει το βίντεο
Στο βίντεο διάρκειας περίπου τριάμισι λεπτών φαίνονται ξεκάθαρα τα πρόσωπα των δραστών της επίθεσης. Οι αστυνομικοί έχουν προσαγάγει ένα μέλος της παρέας και δέχονται επίθεση από τους υπόλοιπους νεαρούς. Χτυπούν τους αστυνομικούς, τους ρίχνουν κάτω και επιχειρούν να απελευθερώσουν τον φίλο τους, και από κοινού τρέπονται σε φυγή.

Πως ξεκίνησε το επεισόδιο
Το περιπολικό του ΑΤ Νεάπολης Συκεών μετέβη στο γήπεδο για να ελέγξει τους νεαρούς που έπαιζαν στο σημείο. Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους νεαρούς να αποχωρήσουν. Ένας από αυτούς απάντησε με ύβρεις, και το πλήρωμα του περιπολικού προχώρησε στην προσαγωγή του, ωστόσο πριν τον επιβιβάσουν στο περιπολικό, δέχτηκαν επίθεση από την υπόλοιπη παρέα.

Τραυματίστηκε αστυνομικός της ομάδας Ζ
Μετά την επίθεση το πλήρωμα ενημέρωσε το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Μεταξύ αυτών και δικυκλιστές της ομάδας Ζ. Ένας από τους Αστυνομικούς της Ζ στην προσπάθειά του να ακινητοποιήσει δύο από τους δράστες της επίθεσης έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του, και τραυματίστηκε στο πόδι ενώ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο.

__________________________________________________________

* thestival.gr