Εξουδετέρωση εκρηκτικού μηχανισμού πισω απο το κτήριο του ΑΤ Δάφνης

Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ μετέβη ύστερα από τηλεφωνική αναγγελία στην περιοχή του ΑΤ Δάφνης για τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη.

Εξουδετερώθηκε (25/02-02.50) αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός τον οποίο άγνωστοι είχαν τοποθετήσει σε τσαντακι και εναπόθεσαν σε ράμπα του υπόγειου γκαράζ,  στην πίσω πλευρά του ΑΤ Δάφνης, το οποίο δεν χρησιμοποιείται.

Άμεσα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ μετέβησαν στο σημείο το οποίο υπέδειξε, ύστερα από τηλεφωνική αναγγελία άγνωστος, στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης κι εντόπισαν τον εκρηκτικό μηχανισμό τοποθετημενο τηλεφώνημά του ο άγνωστος “τηλεφωνητής” προσδιορισε χρονικό περιθώριο 40 λεπτών ενώ προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται για φάρσα και ανέφερε ότι η ενέργεια “αποδίδεται” στο όνομα του βιολόγου Λάμπρου Φούντα. Πρόκειται για το πρώτο άγνωστο- μεχρι τότε -μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, “στενό συνδετημόνα” του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος έπεσε νεκρός, στις 10 Μαρτίου 2010, σε ένοπλη συμπλοκή με Αστυνομικούς. Ο έγκλειστος τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα στη συνέχεια, οταν γεννήθηκε, έδωσαν το όνομά του “εις ανάμνησίν” του, στο γιο τους

Ο χώρος αποκλείστηκε από Αστυνομικές δυνάμεις ενώ κλιμάκιο του ΤΕΕΜ ενήργησε ελεγχόμενη έκρηξη. Τα υπολείμματα του μηχανισμού πρόκειται να εξετασθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας.

Για το επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για τα ευρήματα του εκρηκτικού μηχανισμού, αποτελούμενος από 9voltη μπαταρία, χειροβομβίδα, μηχανικό χρονοδιακόπτη ποτίσματος, ηλεκτρικό πυροκροτητή και εκρηκτική ύλη . Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν εξερράγη λόγω “αστοχίας”. Με ενδιαφέρον για το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο αναμένεται το κείμενο ανάληψης ευθύνης με προκήρυξη, για την υπογραφή της Οργάνωσης η οποία θα αναλάβει την ευθύνη της Τρομοκρατικής ενέργειας.