Έξαρση της εγκληματικότητα των ανηλίκων οργανωμένοι σε συμμορίες

Έξαρση της εγκληματικότητα των ανηλίκων οι οποίοι οργανωμένοι σε συμμορίες, συμμετέχουν σε ακραίας βίας επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων, καταγράφει το Αστυνομικό δελτίο, το τελευταίο οχτάμηνο

Πρόσφατα η προφυλάκιση των μελών της «KOLONOS Hooligans Family», και οι συλλήψεις ανηλίκων συμμοριτών στον Κολωνό και του Ζωγράφου, αποτυπώνουν την αύξηση οργανωμένων ομάδων ανηλίκων σε συμμορίες, με τα μέλη τους, να ενεργούν επιθέσεις ακραίας βίας σε άλλους ανήλικους, να κλέβουν κινητά και να δημοσιοποιούν καταγεγραμμένο βιντεοληπτικό υλικό στα κοινωνικά δίκτυα.

Την περασμένη Πέμπτη (25/11) ανήλικοί μαθητές Γυμνασίου, κατήγγειλαν στο ΑΤ Ακρόπολης ενέδρα και ληστεία σε βάρος τους. Σύμφωνα με την καταγγελία των θυμάτων, με το Σχολείο τους από το Παγκράτι, βρέθηκαν σε εκπαιδευτική εκδρομή, στην περιοχή της Ακρόπολης. Οι τρεις 15χρονοι μαθητές, όπως περιέγραψαν, απομακρύνθηκαν από το χώρο επιτήρησης των καθηγητών τους, και στα βραχάκια της Ακρόπολης, τους επιτέθηκαν τρεις ανήλικοι, οι οποίοι αφού τους ακινητοποίησαν υπό την απειλή κατσαβιδιού, τους ξυλοκόπησαν με κλωστές και μπουνιές στο σώμα και τους έκλεψαν δύο κινητά εγκαταλείποντας τους αιμόφυρτους στο έδαφος. Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία, ενώ τα χαρακτηριστικά τους έχουν διαβιβαστεί στα πληρώματα του τομέα για αναζητήσεις.

Στην περιοχή του Θεάτρου Βύρωνα, πλήρωμα περιπολικού (26/11), είδαν αναμμένο καπνογόνο, με καπνό να αναδύεται από το Θέατρο Βράχων και σταμάτησαν δύο 16χρονους για έλεγχο. το πλήρωμα του περιπολικού στην κατοχή των δύο εφήβων, κατασχέθηκαν μαχαίρια και κατσαβίδια.
«Τα μαχαίρια και τα κατσαβίδια τα είχαμε μαζί μας γιατί παίζαμε σε video clip traper στο θέατρο Βράχων που έδειχνε συμμορία με οπλισμό», ανέφεραν στην απολογία τους οι ανήλικοι συλληφθέντες . Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, ωστόσο εξετάζονται οι ισχυρισμοί τους, ενώ ερευνάται να συσχετίζονται με μέλη συμμορίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. το 8μηνο του 2021, οι ανήλικοι δράστες οι οποίοι συνελήφθησαν ανέρχονται στους 148, ενώ το πρώτο 8μηνο του 2020, σε όλη την επικράτεια, συνελήφθησαν 129 ανήλικοι, για βαριές σωματικές βλάβες και συμπλοκές.