Εξάρχεια: “Ορφανές” μολωτοφ σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στη Νοταρά

Σχεδόν 250λιτρα βενζίνης σε αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές  (μολωτοφ) αποκάλυψε τις 149 “ορφανές μολωτοφ σε εγκαταλελειμμένο κτήριο της Νοταρά στα Εξάρχεια.
Οι εκρηκτικές μολώτοφ, ήταν τοποθετημένες σε καφάσια και σε βαλίτσα. Οι ένοικοι παρακείμενων οικείων, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για έντονη οσμή βενζίνης, από το εγκαταλελειμμένο κτήριο.

Οι πυροσβέστες κατά τη  είσοδό τους στο εγκαταλελειμμένο κτήριο, εντόπισαν αρχικά το καφάσι γεμάτο με βόμβες μολώτοφ ενώ κατά την αυτοψία στο εσωτερικό του κτιρίου εντόπισαν και τη βαλίτσα, με τις υπόλοιπες μολωτοφ.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, εκτιμάται ότι ενδεχομένως οι 149 μολωτοφ, είχαν παρασκευαστεί και “εγκαταλείφθηκαν” στο χώρο, προκειμένου να τις απορρίψουν κατά τη διάρκεια επεισοδίων, στην ευρύτερη περιοχή περιμετρικά του Πολυτεχνείου, στις προγραμματισμένες πορείες για τον Αλεξάνδρο Γρηγορόπουλο (06/12)

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, με τα ευρήματα να έχουν αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια ενώ από τη Δευτέρα (05/12) θα τεθούν σταδιακά τα μέτρα τάξης της ΕΛΑΣ για τις δύο προγραμματισμένες εκδηλώσεις-πορείες- για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο της 6ης Δεκέμβρη.