Εξάρχεια: Τους ξύπνησαν Αστυνομικοί και τους είπαν ότι τους έκλεψαν- Συνελήφθησαν οι Μαροκινοί σεσημασμένοι διαρρήκτες

Οι Αστυνομικοί της περιπολίας ενργούσαν ελέγχους και σταμάτησαν τους δύο Μαροκινούς με τσάντα πλάτης που είχαν αφαιρέσει σε διάρρηξη από διαμέρισμα ενώ οι ένοικοι κοιμόντουσαν στην κρεβατοκάμαρα

Το τηλεφώνημα από το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής, ξύπνησε το ζευγάρι που κοιμόταν, στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Κουμαριανού, στο ύψος του Λόφου του Στρέφη, στα Εξάρχεια . Ο Αξιωματικός Υπηρεσίας δήλωσε στους δύο 40χρονους, ότι στο ΤΑ Εξαρχείων είχαν προσαχθεί οι δύο διαρρήκτες που τους είχαν κλέψει  μέσα από το διαμέρισμά τους, τις τσάντες με τα κινητά και τα πορτοφόλια τους.  Το ζευγάρι επέμενε ότι στο διαμέρισμα, βρίσκονται μόνοι τους και πως δεν είχαν υποστεί διάρρηξη. Ωστόσο σε μια πιο προσεκτικά ματιά,  διαπίστωσαν ότι από την εταζέρα στο σαλόνι έλειπαν οι τσάντες τους.

Όπως διακριβώθηκε, οι δύο Μαροκινοί είχαν εισβάλλει στο διαμέρισμά τους από ανασφάλιστα παράθυρο και είχαν αποσπάσει τις τσάντες τους. Κατά την αποχώρηση τους, στο ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας Αστυνομικοί που ενεργούσαν ελέγχους τους διέκριναν μέσα στο σκοτάδι να κινούνται ύποπτα ενώ είχαν στην κατοχή τους επαγγελματικές τσάντες που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και τους προσήγαγαν στο ΤΑ Εξαρχείων.

Κατά την εξακρίβωση στοιχείων τους, προέκυψε ότι πρόκειται για δύο Μαροκινούς ηλικίας 31ετών και 28χρονων. Με τις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου είχαν λάβει υφ’ όρων απόλυση από Σωφρονιστικά Καταστήματα Κράτησης Άμφισσαςόπου εξέτιαν ποινές κάθειρξης για κλοπές και ληστείες . Για τον 31χρονο προέκυψε καθώς είχε  καταδικαστεί (08/06 2012) σε 12έτη ποινή κάθειρξης ότι έλαβε υφ’ όρων απόλυση (08/01 2021) , ενώ για τον 28χρονο ομοεθνή του, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 11χρόνια ποινή κάθειρξης,  προέκυψε ότι είχε λάβει υφ’ όρων απόλυση (16/12 2020).

Σε βάρος των δύο Μαροκινών, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.