Εξάρχεια: ΤΩΡΑ-Επίθεση με μολώτοφ σε διμοιρία

Σε ανάπτυξη μέτρων η ΕΛΑΣ, ενόψει της 6ης Δεκέμβρη.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων σε επίθεση που πραγματοποίησαν τα άτομα σε διερχόμενο αυτοκίνητο (van) στο οποίο επέβαιναν τέσσερις Πορτογάλοι τουρίστες, τραυματίστηκε ο οδηγός από πέτρα στο κεφάλι, και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Αθηνών. Κατά την επίθεση, φθορές προκλήθηκαν και στο όχημα στο οποίο επέβαιναν.

img_20150706_031909.jpg

Ομάδα ατόμων (05/12- 23.30)κινούμενα από την πλατεία Εξαρχείων, επιτέθηκαν με αυτοσχέδιες μολώτοφ, κατά διμοιρίας επί της Ζαϊμη. Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί .

Στο χώρο της πλατείας ομάδα περίπου 50ατόμων, έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους, ενώ προς τα οχήματα νυχτερινής βάρδιας υπάρχει εντολή αυξημένης ετοιμότητας, περιπολίες σε ευπαθείς στόχους με μέτρα αυτοπροστασίας για τα πληρώματα.

Είναι η δεύτερη κατά σειρά νύχτα που ομάδες νεαρών προκαλούν επεισόδια στα Εξάρχεια και πραγματοποιούν επιθέσεις κατά Αστυνομικών. Σε επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ τς Παρασκευής (04-05/12) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, συνελήφθησαν επτά άτομα, μεταξύ των συλληφθέντων 40άχρονος Γερμανός, ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο σύμπραξης ομάδων αντιεξουσιαστών με ομοϊδεάτες τους από άλλες χώρες.