Εξάρχεια: ΤΩΡΑ- Εντοπίσθηκε usb ύστερα από τηλεφωνική αναγγελία, με προκήρυξη ανάληψης ευθύνης.

Σε άλλο σημείο από αυτό που είχε υποδείξει άγνωστος με τηλεφώνημά του σε Δημοσιογραφικό Οργανισμό, εντοπίσθηκε φάκελος με usb στο οποίο οπως ενημέρωνε ο αγνωστος σε τηλεφώνημά του, υπάρχει κείμενο ανάληψης ευθύνης.55774-23628973_20151124_liakos_sev_vomva22-limghandler

Με τηλεφωνική αναγγελία, άγνωστος επικοινώνησε (21/12- 12.50) με Δημοσιογραφικό οργανισμό, και ενημέρωσε για κείμενο ανάληψης ευθύνης, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί σε κάδο απορριμάτων κάτω από το Λόφο του Στρέφη, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ο άγνωστος, στο συντομο τηλεφωνημά του, φέρεται να ενημέρωνε για το κείμενο της προκήρυξης, ακριβώς ένα μήνα, μετά την έκρηξη (21/11- 03.50) που είχε σημειωθεί στα γραφεία του ΣΕΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, ο χώρος ερευνήθηκε- στο σημείο που είχε υποδείξει αρχικά ο άγνωστος στο τηλεφώνημά τους-, αλλά δεν εντοπίσθηκε ο κίτρινος φάκελος.

Στο καφάο στην περιοχή των Εξαρχείων όπου εντοπίσθηκε το usb με την προκήρυξη.
Στο καφάο, στην περιοχή των Εξαρχείων, εντοπίσθηκε το usb με την προκήρυξη.

Υστερα από εξερεύνησ του χώρου -σχεδόν μιάμιση ώρα αργότερα-, εντοπίσθηκε σε παρακείμενο σημείο (μέσα σε καφάο) το επίμαχο usb. Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, το usb, έχει μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, προκειμένου να εξετασθεί, στο ενδεχόμενο από “λάθος” των δραστών, να εντοπισθεί γενετικό υλικό ή αποτυπώματα, ενώ στη συνέχεια θα αποσταλεί στην Αντιτρομοκρατική προκειμένου να αναλυθεί το περιεχόμενο του κειμένου, καθώς και να διακριβωθεί η οργάνωση η οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση, και οι “αιτιολογικοί ισχυρισμοί” τους οποίους παραθέτουν στο κείμενό τους για την επίθεση που πραγματοποίησαν.

Η ισχυρή έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ, στην οδό Ξενοφώντος 5 στο Σύνταγμα (24/11- 03.50) είχε προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές, με την Αστυνομία να έχει αποκλείσει την περιοχή, έπειτα από διπλό προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε δύο εφημερίδες.

Ο άγνωστος που τηλεφώνησε, ενημέρωνε για την τοποθέτηση και πυροδότηση του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, με χρονικό περιθώριο 40λεπτων. Όπως είχε διακριβωθεί κατά τις έρευνες του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου, οι δράστες είχαν εγκαταλείψει σάκο μεσα στον οποίο είχαν τοποθετήσει μεταλλικό κουτί, στο οποίο είχαν κατασκευάσει τη βόμβα υψηλής εκρηκτικότητας και διέφυγαν στη συνέχεια με δίκυκλο.

Τα γραφεία του ΣΕΒ, είχαν αποτελέσει στόχο και πριν ακριβώς πέντε χρόνια, στις 23 Νοεμβρίου 2010, με την ανάληψη ευθύνης να αναλαμβάνει η οργάνωση “Μηδενική Ανοχή”.

Κατά το παρελθόν, προκηρύξεις αποθηκευμένες σε usb, έχουν αποστείλει οι οργανωσεις «Επαναστατική Ανατροπή»- μετεξέλιξη της «6ης Δεκέμβρη»- «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» και «ΣΕΧΤΑ Επαναστατών».