Εξάρχεια: Συνελήφθησαν οι δράστες κλοπής μπαταριών από σταθμευμένα οχήματα

Αναζητήσεις και έρευνα προκάλεσε την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών που αφαιρούσαν μπαταρίες από σταθμευμένα οχήματα στο κέντρο της Αθήνας και την περιοχή της Καλλιθέας

Είχαν γίνει ο “πρωινός πονοκεφαλος” για τους κατοίκους στο κέντρο της Αθήνας το ευρύτερο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα και την περιοχή της Καλλιθέας

Η ΟΠΚΕ με στοιχεία και φωτογραφίες που είχαν παραδώσει στο ΤΑ Εξαρχείων πολίτες που βρέθηκαν να δηλώνουν την κλοπή στις μπαταρίες των οχημάτων τους προχώρησαν (31/07) στη σύλληψη των δύο τοξικοεξαρτημένων από την Καλλιθέα ως δράστες σε περισσότερες από 40 περιπτώσεις κλοπών από σταθμευμένα οχήματα.
Κατά την εξακρίβωση των στοιχείων τους προέκυψε για τον 31χρονο, σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις και εκκρεμούσαν εντάλματα ωστσο παρέμενε εκτός Σωφρονιστικών Καταστημάτων Κράτησης με επίκληση σε ειδικές διατάξεις του Νομικού Πλαισίου. Σε μια ημέρα είχε συλληφθεί δύο φορές επ αυτοφώρω να αφαιρεί μπαταρίες από σταθμευμέν, ενω σε ενα μήνα είχαν υποβληθεί σε βάρος του περισσότερο απο 20 καταγγελίες για περιπτώσεις διαρρήξεων οχημάτων απο τα οποία αφαιρούσε τις μπαταρίες τους και κατα το παρελθόν ειχε συλληφθεί για περισσότερες από 40 κλοπές μπαταρίας από σταθμευμένα οχήματα .
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα με την ποινική της μεταχείριση να είναι στην κρίση του.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Αποστολόπουλος, σημειώνει ότι «Το τελευταίο διάστημα η εγκληματικότητα στην Αθήνα βρίσκεται σε έξαρση. Οι κλοπές μπαταριών από αυτοκίνητα, ειδικά σε περιοχές όπως τα Εξάρχεια και ο Άγιος Παύλος δεινοπαθούν.
Το γεγονός ότι το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων κατάφερε πρόσφατα να ανακαλύψει τους δράστες αποτελεί
σημαντική επιτυχία καθώς είναι γνωστά και τα ζητήματα έλλειψης προσωπικού. Η επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος αποδεικνύει τις δυνατότητες που υπάρχουν στην Ελληνική Αστυνομία.
Είναι καιρός να ηρεμήσουν οι κάτοικοι που κάθε πρωί είχαν έγνοια για το αν θα βρουν τη μπαταρία στο αυτοκίνητό τους…»