Εξάρχεια: Περισσότεροι οι αστυνομικοί από τους εργάτες στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ

Σε έργα υποδομής, δεκάδες αστυνομικοί φυλάσσουν πολύ λιγότερους εργάτες, που δουλεύουν για την κατασκευή του σταθμού του ΜΕΤΡΟ στα Εξάρχεια

Στην πλατεία των Εξαρχείων καθημερινά εκτελούν υπηρεσία στατικής φύλαξης αστυνομικοί των Ειδικών Μέτρων Τάξης, των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ.

Σύμφωνα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής, η πλατεία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει και σημείο αναφοράς για Αθηναίους και τουρίστες, που πηγαίνουν για να βγάλουν μια φωτογραφία δίπλα στα έργα και τους άνδρες των ΜΑΤ.

Για τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στην πλατεία των Εξαρχείων ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, δήλωσε,

«Ξεπερνάμε την υπερβολή με τα όσα συμβαίνουν στην πλατεία Εξαρχείων  . Έχουν γίνει επιθέσεις και γι’ αυτό οι συνάδελφοι βρίσκονται στην πλατεία. Αλλά υπάρχει σίγουρα μια υπερβολή στον όλο σχεδιασμό από τους αρμοδίους. Οι αστυνομικοί αυτοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες περιοχές όπου υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας».

100 αστυνομικοί το 8 ώρες και 300 αστυνομικοί το 24ωρο

Στην πλατεία των Εξαρχείων βρίσκονται όλο το 24ωρο δύο με τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ, ενώ αστυνομικοί της «Άμεσης Δράσης, αλλά και μοτοσικλετιστές της ομάδας «ΔΙΑΣ» και άλλων υπηρεσιών πραγματοποιούν πολύ συχνές περιπολίες στην περιοχή.

Μόνο για μέτρα στην πλατεία Εξαρχείων, έχουν «δεσμευθεί» σε καθημερινή βάση 300 αστυνομικοί, την στιγμή που η εγκληματικότητα χτυπά «κόκκινο» σε πολλές περιοχές της Αττικής.

«Ειδικά όταν έχει ποδοσφαιρικούς αγώνες μεγάλων ομάδων στην Επαρχία, η Αθήνα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αστυνόμευσης, καθώς δεκάδες αστυνομικοί μεταβαίνουν στα γήπεδα και η Αττική μένει ακάλυπτη. Επιβάλλεται να αλλάξει ο κεντρικός σχεδιασμός, για να υπάρξει καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στην Αθήνα και γενικά, στην χώρα», επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος.