Εξάρχεια: Η μονταζιέρα των αυτοαποκαλούμενων αντεξουσιαστών.. “μήνυμα” για οργανώσεις του εξωτερικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Βανδάλισαν και ανέγραψαν συνθήματα περιμετρικά του μνημείου συον Άγνωστο Στρατιώτη και στην είσοδο της Βουλής, ταμπουρώθηκαν στο Πολυτεχνείο πυρπολησαν τέσσερα αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων, με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες επιτέθηκαν κατά Αστυνομικών και δημοσιογράφων, οι αυτοπροσδιοζόμενοι αντιεξουσιαστές, με ορμητήριο το Πολυτεχνείο, μετά την πορεία με αιτήματα υπέρ της απελευθέρωσης των τρομοκρατών (0/04). Βίντεο το οποίο επεξεργάστηκαν οι αυτοπροσδιοζόμενοι αντιεξουσιαστές, αναρτήθηκε σε διαδικτυακή σελίδα του “χώρου”.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το βίντεο, που ανήρτησαν σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ελεύθερων ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου είναι μια προσπάθεια των αυτοπροσδιοριζόμενων στον αντιεξουσιαστικό χώρο ατόμων, να “μεταφέρουν μήνυμα” σε ομοϊδεάτες τους, στο εξωτερικό σε μια οργανωμένη δράση καταδρομικών επιθέσεων στα πλαίσια γενικευμένου σχεδίου. Ειχε προηγηθεί ανάρτηση κειμένου (08/04-20.58) στον ίδιο διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ελεύθερων ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, απο την οργάνωση “Μαχητική Αναρχία” στα πλαίσια εφαρμογής “διεθνούς σχεδίου δράσης”, η ποια ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Microsoft.

image

Σε 9συλλήψεις από τις 30προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή του Πολυτεχνείου (07/04). Ειχε προηγηθεί πορεια στο κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδα περίπου 40-50 ατομων- που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αποκόπηκε και κινήθηκε προς το Πολυτεχνείο.

image

Τα άτομα του “χώρου” με την ανοχή της πολιτείας της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ, έκαναν “περίπατο” στο κέντρο τη Αθήνας, με επιβολή φόβου στους πολίτες, ανέγραψαν συνθήματα περιμετρικά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στην είσοδο της Βουλής. Παρατηρητής με εντολές για άλλη μια φορά, οι Αστυνομικοί, σε μια άτυπη “αποδοχή μονομερώς” της “συμφωνίας εκείνου του Σαββάτου” η οποία αθετήθηκε από την πρώτη στιγμή, από την άλλη πλευρά αλλά δεν υπήρξε αντιμετώπιση των ποινικών συμπεριφορών μιας “χούφτα” ατόμων που επιδιώκουν την επιβολή του τρόμου και του χάους.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport