Εξάρχεια: Εκπυρσοκρότησε όπλο αστυνομικού και αυτοτραυματίστηκε εν υπηρεσία- Μεταφέρθηκε στο 401ΓΣ Νοσοκομείο

Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε και παραμένει σε νοσηλεία στο 401ΓΣ Νοσοκομείο ο Αστυνομικός της Ασφάλειας ως τραυματίας από βολίδα του υπηρεσιακού του όπλου

Ο Αστυνομικός της Κρατικής Ασφάλειας είχε διατεθεί σε υπηρεσία στατικής (22-23/02)  στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της Χαριλάου Τρικούπη. Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ενδεχομένως και από λάθος χειρισμό, το υπηρεσιακό όπλο του Αστυνομικού εκπυρσοκρότησε και βολίδα τον τραυμάτισε στο δεξί πόδι.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή του NantiaReport.gr το όπλο εκπυρσοκρότησε από αδέξια κίνηση του Αστυνομικού, ενώ το είχε στη θήκη του, με αποτέλεσμα να βληθεί από τη βολίδα στο πόδι και να τραυματιστεί ελαφρά.

Οι Αστυνομικοί της ΔΑΕΑ οι οποίοι εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στο σημείο, παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, στον τραυματία Αστυνομικό. Πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ μετέβη στο σημείο και μετέφερε τον τραυματία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου παραμένει σε νοσηλεία.

Για το περιστατικό διατάχθηκε ΕΔΕ και διεξάγεται έρευνα ώστε να εξακριβωθούν οι πραγματικές συνθήκες και τα πραγματικά περιστατικά στο συμβάν. Μόλις η κατάσταση του τραυματία το επιτρέψει, αναμένεται να καταθέσει και ο ίδιος, ώστε να αποσαφηνίσει λεπτομερώς τις ενέργειές του κατά το χειρισμό του όπλου του μέχρι και την εκπυρσοκρότηση που προκάλεσε τον τραυματισμό του.