Εξάρχεια: Αντιεξουσιαστές έκαψαν (ξανά) τρόλει και λεωφορείο, εν κινήσει, με επιβάτες

Πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό με εμπρησμό ΜΜΜ, διερχόμενα έξω από το ΕΜΠ, επί της Πατησίων, κατά την εκτέλεση δρομολογίου με επιβάτες. Οργανωνενη ομάδα αντιεξουσιαστών, πυρπόλησαν λεωφορείο και τρόλεϊ ενω εκτελούσαν νυχτερινά δρομολόγια.

image

Ομάδα περίπου 40 ατόμων του “χωρου” κινήθηκε από την πλατεία Εξαρχείων στο ΕΜΠ (16/06-01.00).
Απέκλεισαν με κάδους απορριμμάτων τους δρόμους και προκάλεσε εμπρησμούς και φθορές ενώ έσπασαν τις τζαμαρίες του κτηρίου όπου στεγάζονται τα ΙΕΚ Ξυνή.
Διερχόμενο, κενό επιβατών, από τη Λ.Πατησίων (16/06) το τρόλεϊ με αριθμό 18 εκτελούσε το δρομολόγιο Μουσείο-Χαλάνδρι . Οι δραστες υποχρέωσαν τον οδηγό να εγκαταλείψει τη θεση του και με απορριψη μολωτοφ, προκάλεσαν εμπρησμό.
Η κυκλοφορία στη Λ.Πατησιων διεξαγοταν κανονικά, παρά τα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει. Διερχόμενο λεωφορείο της γραμμής Α7 του ΟΑΣΑ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Στουρνάρη – Κηφισιά με επιβάτες, βρίσκεται έξω από το Πολυτεχνείο. Οι ταραξίες αναγκαζουν όσους 15επιβαίνοντες και τον οδηγο να αποβιβαστούν και  πυρπόλησαν και το δεύτερο οχήματα απορρίπτοντας στο εσωτερικό του μολώτοφ.

Είναι η τέταρτη καταδρομική επίθεση που σημειώνεται σε διάστημα πέντε μηνών με οχήματα του ΟΑΣΑ με δράστες άτομα του αντιεξουσιαστικού “χώρου”. Λόγω των προηγούμενων περιστατικών εμπρησμού στα οχήματα των ΜΜΜ, ο ΟΑΣΑ, ειχε ανακοινώσει τροποποιηση των δρομολογίων τους, για την ασφάλεια της κυκλοφορίας και των επιβατών, Παρασκευή και Σάββατο.
Στην παρουσίαση των Αστυνομικών στην περιοχή, αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με με μολωτοφ, ενω έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οργανωνενη ομάδα κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα δύο λεωφορεια, από ταράτσες απορρίπτοντας εμπρηστικές μολώτοφ κατά των Αστυνομικών και των Πυροσβεστών για να αποτρέψουν την κατάσβεσή της φωτιάς.
Η κυκλοφορία στην Πατησίων, διακόπηκε από την Πανεπιστημίου έως την Ιουλιανού ενώ αποκαταστάθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες  (16/06).
Για τα επεισόδια και τους εμπρησμός συνελήφθησαν, ένας 32άχρονος και ένας Αλβανός 31ετών.

wp-1464589138304.jpg

Στις 20 Μαίου, ομάδα περίπου 50 ατόμων, με ορμητήριο και παλι το Πολυτεχνείο, είχαν αποκλείσει την κυκλοφορία, ακινητοποίησαν τρόλεϊ, αφαιρέσει τους πυροσβεστήρες ώστε να αποτρέψουν την οποιαδήποτε προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, έσπασαν τα τζάμια του οχήματος προκειμένου να επεκταθεί γρήγορα η φωτιά και ανάγκασαν με απειλές τους επιβάτες και τον οδηγό να αποβιβαστούν και εκτόξευσαν βόμβες μολώτοφ προκαλόντας εμπρησμό. Το τρόλει καταστράφηκε ολοσχερώς.

fb_img_1453596365743.jpg

Τον περασμένο Ιανουάριο ομάδα πέντε ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, είχαν προσεγγίσει την αφετηρία των τρόλει στη συμβολή των οδών Βασ.Ηρακλείου και Μπουμπουλίνας, ανάγκασαν τον 57άχρονο οδηγό και έναν επιβάτη να αποβιβαστούν απο το όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο, απέρριψαν βόμβα μολώτοφ στο εσωτερικό του και τέσσερις ακόμη εξωτερικά. Από τη φωτιά που ξεσπασε στο εσωτερικό του τρόλεϊ προκλήθηκαν περιορισμένης εκτασης υλικές ζημιές, με τον οδηγό με πυροσβεστήρα να εχει περιορίσει την επέκταση της φωτιάς.

wpid-a1dab944379a1da8d3d350bf29bf5431_l-1.jpg.jpeg

Το πρώτο περιστατικό εμπρησμού οχήματος ΜΜΜ, καταγράφεται το μεσημέρι Σαββάτου (23/05 2015), μετά από πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας, ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών έστησε οδοφράγματα με καδους στους οποιους ειχε προκαλεσει εμπρησμό επι της Πατησίων και στη συνέχεια αφού αποβιβασαν τους επιβάτες τρόλεϊ, το πυρπόλησαν, με αποτέλεσμα να προκληθούν στο όχημα σοβαρές υλικές ζημιές.