“Εξαφανίζονται” ..μόλις αποβιβάζονται από τα λεωφορεία, από το TaekWonDo

“Άμα τη άφιξει” στις εγκαταστάσεις του TaekWonDo, οι λαθρομετανάστες οι οποίοι δεν έχουν έχουν γίνει δεκτοί να διέλθουν τα σύνορα.. “εξαφανίζονται”.

 ειδομδενη_09_12.jpg
Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ, για την μεταφορά των πουλμαν που μεταφέρουν όσους λαθρομετανάστες (ΒΙΝΤΕΟ), δεν γίνονται δεκτοί να περάσουν τα σύνορα, και παρέμεναν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Ειδομένης του Κιλκίς, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη (09/12).

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης (09/12), μετά την επιχειρηση της ΕΛΑΣ, περίπου 2.300 υπήκοοι Πακιστάν, Σομαλίας, Μαρόκο, Αλγερίας και Μπαγκλαντές μεταφέρονται με 45πούλμαν σε δομές ανοιχτής φιλοξενίας, στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού και του TaekwonDo Παλαιού Φαλήρου Αττικής. Με την  ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης, αποκαταστάθηκε πλήρως και η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής, την οποία είχαν αποκλείσει για περισσότερες από 15ημέρες.

faliro-ειδομενηΌπως είχε προβλεφθεί, μόλις τα πούλμαν, προσέγγιζαν τα όρια του Νομού Αττικής, περιπολικά της Άμεσης Δράσης και άλλων υπηρεσιών ως «προπομπός» οδηγούσαν τα λεωφορείων στις χωροθετημένες εγκαταστάσεις του Π.Φαλήρου. Ωστόσο, με το που τα λεωφορεία άνοιγαν τις πόρτες για αποβίβαση, άποιοι ελάχιστοι παρέμεναν στις ανοιχτές δομές του TaekwonDo Παλαιού Φαλήρου καθώς οι περισσότεροι, εκ των 2300 υπηκόων Πακιστάν, Σομαλίας, Μαρόκο, Αλγερίας και Μπαγκλαντές.. “εξαφανίζονται”..καθώς δεν είναι κρατούμενοι και διαθετουν το υπηρεσιακό έγγραφο το οποίο τους χορηγήθηκε κατά τη διαδικασία της καταγραφής στα ΚΕΠΥ, με το οποίο έχουν τη δυνατότητα προσωρινής μετακίνησής τους στην επικράτεια.
Όπως επισημαίνεται, από Αστυνομικές πηγές, δε μπορούν οι ένστολοι να τους υποβάλουν σε έλεγχο, με τη μετακίνησή τους στην επικράτεια, να είναι ελεύθερη,γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό.. στις Αρχές.