Εύβοια: Δύσκολη νύχτα για κατοίκους και Πυροσβέστες- Υπο έλεγχο το μέτωπο της πυρκαγιάς

Εκκενώσεις χωριών και ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς

(05/07-07.00) Με το πρώτο φως της ημέρας τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα επιχειρούν στην κατάσβεση των εστιών της φωτιάς.

(05/07-04.0) Ενίσχυση των  δυνάμεων  που επιχειρούν στο έργο κατάσβεσης στις πυρκαγιές που μαίνονται στην Εύβοια, με 45Πυροσβέστες και 18 οχήματα από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου, 38 άτομα πεζοπόρο από 1η & 2η ΕΜΑΚ, 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα ΜΕΤΠΕ, 4 υδροφόρες & 2 μηχανήματα έργου από την Π.Ε. Βοιωτίας, στη ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Ο επικεφαλής των Πυροσβεστικών δυνάμεων στην Εύβοια έχει εισηγηθεί την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Νεοχωρίου, Δάφνης, Γαβαλά και Λοφίσκου.

Σύμφωνα με τα επιχειρησιακά στελέχη της Πυροσβεστικής δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους οικισμούς και η εκκένωση αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγυς εξαιτίας του πυκνού καπνού που έχει καλύψει την περιοχή.

FB_IMG_1562301440548

Οι καμπάνες τη νύχτα χτυπούσαν προς το Γαβαλά Αλιβερίου, με τους ανέμους να μαίνονται, η νύχτα ήταν δύσκολη για τους κατοίκους των περιοχών.

Για προληπτικούς λόγους 5 κάτοικοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, χωρίς ανησυχία για την κατάσταση της υγείας τους.

Η φωτιά (04/07-01.00) είχε φτάσει κοντά σε αυλές σπιτιών στη Σεττα και στο χωριό Θαρρουνια, με τους Πυροσβέστες να οριοθετούν το μέτωπο.

“Ανοιχτές” 7 διαφορετικές εστίες και 2 μεγάλα μέτωπα

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, δύο νέες εστίες πυρκαγιάς ξέσπασαν στα χωριά Οκτώνια, Πυργί και Αυλωνάρι κοντά στα ανοιχτά μέτωπα σε Μακρυχώρι και Σεττα με το μέτωπο-λόγω και των ισχυρών ανέμων- να μαίνεται με ένταση.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι Πυροσβεστικές δυνάμεις πρόκειται να ενισχυθούν με επίγειες και εναέρια μέσα, στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς.