Έβρος: Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ, για μαζικές μεταναστευτικές ροές, από τα χερσαία σύνορα

Με ενισχυτική μετακίνηση Αστυνομικών δυνάμεων, για τη φύλαξη των χερσαίων συνόρων του Έβρου, προχώρησε η ΕΛΑΣ, ύστερα από τη διαπίστωση μεταναστευτικών ροών, και τη συγκέντρωση δεκάδων λαθρομεταναστών στην Αδριανούπολη, των οποίων εκτιμάται η πρόθεση, να επιχειρήσουν να διέλθουν τα σύνορα μέσω Ελλάδα

Στην Ορεστιάδα, έχουν μεταβεί ενισχυτικές Αστυνομικές δυνάμεις (15/09), σε ενίσχυση των τοπικών Αστυνομικών υπηρεσιών, που φυλάσσουν τα χερσαία σύνορα όπως αποτυπώνεται στο φωτογραφικό στιγμιότυπο του thrakinea.gr.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού ειδησεογραφικό πρακτορείο “Anadolu”, ομάδα λαθρομεταναστών και προσφύγων, οργανώθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook κλπ), κινείται προς το σταθμό των λεωφορείων της Αδριανούπολης, προκειμένου να κινηθούν ομαδικά στα ελληνικά σύνορα. Κλιμάκια της τουρκικής Αστυνομίας μετέβησαν στο σταθμό, όπου εντόπισε περίπου 250 συγκεντρωμένους λαθρομετανάστες, τους οποίους κάλεσαν να εγκαταλείψουν το εγχείρημά τους. Όσοι παρέμειναν, διανυκτέρευσαν (15/09) στο πάρκο του σταθμού των λεωφορείων, ενώ οικογένειες με παιδιά, οι οποίες ζήτησαν βοήθεια από την τουρκική Αστυνομία, μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη. Κατά δήλωσή τους στο τούρκικο πρακτορείο, οι μουσουλμάνοι Σύροι προσφύγων, αποφάσισαν να κινηθούν από τα χερσαία σύνορα, με προορισμό την Ευρώπη, εξαιτίας των ναυαγίων και των πνιγμών στη θάλασσα κατά τις μεταφορες των δουλεμπόρων, από τα τουρκικά παράλια.

«Δεν έχουμε όπλα. Το μόνο όπλο μας είναι η πίστη μας στον Αλλαχ. Πρέπει να μεταβούμε στην Ευρώπη για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Αύριο από εδώ θα μεταβούμε ομαδικά στα ελληνικά σύνορα. Ευχαριστούμε την Τουρκία που μας αντιμετώπισε με ανθρωπιά αλλά θέλουμε να πάμε στην Ευρώπη» φέρονται να δήλωσαν στο Τούρκικο πρακτορείο ειδήσεων. Στο ίδιο δημοσίευμα, επισημαίνεται, ότι έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι της τουρκικής Αστυνομίας και της Στρατοχωροφυλακής στις εισόδους της Αδριανούπολης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport