Έβρος: Πυρκαγιά καίει τo Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς στη Λευκίμη του Σουφλίου

Στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Φράγμα Λύρας, στο Σουφλί του Έβρου, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Η πυρκαγιά στo Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς της Λευκίμης στο Σουφλί του νομου Έβρου (22/06-15.14) εκδηλώθηκε σε μία από τις σημαντικότερες ως προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο φράγμα Λύρας στο Σουφλί Έβρου επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 29 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Eπίσης, ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Ξενοκράτης» και τίθεται σε άμεση επιφυλακή ο στρατός προκειμένου να συνδράμει άμεσα.

Το Εθνικό Πάρκο  της Δαδιάς, ειναι από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου.

Η κατάσταση στο μέτωπο είναι εκτός έλεγχου.