Έβρος: Ολονυχτία στο μέτωπο της φωτιάς- Κινδυνεύει το δάσος της Δαδιάς (video – φώτο)

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Λευκίμη Σουφλίου

(01/10-23:50) Οι ομάδες πυρόσβεσης που επιχειρούν μέχρι αυτή την ώρα στο μέτωπο τη πυρκαγιάς, καταβάλλουν προσπάθεια ώστε να μη περάσει η φωτιά στο στενό πυρήνα του δάσους της Δαδιάς με τα αρπακτικά. Οι άνεμοι των 4Br  τοπικά 5Br που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των επίγειων δυνάμεων.

Η Πολιτικη Προστασία, ο Στρατός, ο Δήμος Σουφλίου, το δασαρχείο, η Αστυνομία και μηχανήματα έργου παραμένουν και επιχειρούν στην κατάσβεση ενώ με το πρώτο φως της ημέρας αναμένονται εναέρια που θα επιχειρήσουν πάλι στην περιοχή.

(01/10-22:40) Τουλάχιστον τέσσερα ενεργά μέτωπα μαίνονται και οι δυνάμεις Πυρόσβεσης επιχειρούν στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς που μαίνεται μέχρι αυτή την ώρα στην Λευκίμμη του Έβρου. Τπ μέτωπο εκτείνεται σε απόσταση 3 χλμ βόρεια του χωριού.

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με δυνάμεις που καταφτάνουν στην περιοχή από όλη την Ελλάδα, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί τα πληρώματα των Υπηρεσιών του ΠΣ από πόλεις της Β. Ελλάδας.

 

(01/10- 21:20) Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς στα τρία ενεργά μέτωπα, επιχειρούν με τέσσερις 4 ομάδες πεζοπόρα τμήματα από την 1η ΕΜΑΚ και δύο ομάδες από την 2η ΕΜΑΚ οι οποίες μετακινήθηκαν σε συνδρομή των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν ήδη στην περιοχή.

(01/10- 21:00) Στο σημείο βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Από την Πυροσβεστική ενισχύονται περαιτέρω οι δυνάμεων που επιχειρούν στην δασική πυρκαγιά στη Λευκίμμη Σουφλίου Έβρου, με 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος από την 1η ΕΜΑΚ & 2 ομάδες από την 2η ΕΜΑΚ. Συνολικά στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούν, 129 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων & 34 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες & μηχανήματα έργου.

Από κατοίκους, γίνεται αναφορά σε εκρήξεις σε ένα από τρία ενεργά μέτωπα της φωτιάς που μαίνονται.

(01/10- 20:00) Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιχειρησιακών στελεχών του ΠΣ και της Πολιτικής Προστασίας, το μέτωπο της φωτιάς ξέφυγε και μαίνεται εκτός ελέγχου στη Λευκίμη ενώ κατευθύνεται προς το δάσος της Δαδιάς. Το χωριό δεν κινδυνεύει άμεσα αλλά εκφράζεται έντονη ανησυχία στο ενδεχόμενο μεταστροφής των ρευμάτων του αέρα όπως σημειώνουν οι κάτοικοι, “Θα έχουμε άλλη μια μεγάλη και δύσκολη νύχτα, γεμάτη ένταση και αγωνία όπως τότε το 2011 που είχαμε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις”.

(01/10- 16:30) Ενισχύονται οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στη Λευκίμμη Σουφλίου Έβρου, και συνολικά επιχειρούν 50 Πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Δασική πυρκαγιά ξέσπασε (01/10- 13:40) – πριν από λίγο – σε δασική έκταση σε τρεις εστίες στην Λευκίμμη Σουφλίου, στον Έβρο. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις με 26 Πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα, με τη συνδρομή μηχανημάτων έργου, ενώ από αέρος συνδράμει με ρίψεις νερού ενεργούν 4 Α/φ και 1 Ε/Π  Canadair του ΠΣ .

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς το δάσος της Δαδιάς. Στο σημείο βρίσκεται ο Αντιδήμαρχος Σουφλίου Δημήτρης Δαρουσης.
___________________________________________________________

* Φ.Δ, e-evros.gr

** NantiaREport.gr Εξετάζονται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές που κατέκαψαν τον Έβρο, όπως το τριπλό μέτωπο που μαίνεται στη Λευκίμμη Εβρου, αποδίδονται σε εμπρησμούς που σχετίζονται με την δραστηριότητα των λαθρομεταναστών στην περιοχή, καθώς οι εστίες εντοπίζονται στα περάσματα και τα δρομολόγια διακινητών ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για συντονισμένο υποκινούμενο σχέδιο δολιοφθοράς. Καθημερινά καταγράφονται οργανωμένες ομάδες λαθρομεταναστών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα από τα χωριά Τρίγωνο, Διδυμότειχο, Σουφλί και προωθούνται στην ενδοχώρα.