Έβρος: Έρευνα με καταγγελία ΜΚΟ, επικαλείται καταγγελίες προσφύγων, διενεργεί το Εσωτερικών Υποθέσεων ΘΣΝ

Έρευνα διενεργεί η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., με Εισαγγελική παραγγελία διερεύνησης καταγγελιών ΜΚΟ οι οποίες δραστηριοποιούνται με πρόσφυγες, για περιστατικά αυθαιρεσίας σε βάρος τους, και παράτυπες επαναπροωθήσεις, στην Τουρκία.

Εντολή του εποπτεύοντα Εισαγγελέα διαβιβάτηκε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β.Ελλάδος, Εισαγγελέας Εφετών Ελευθέριο Μιχαηλίδη, ώστε να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα καταγγελόμενα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος, ληστείας, κλοπής και να συνταχθεί σχετικό πόρισμα.

Στην παραγγελία του ο Ανώτερος Εισαγγελικός Λειτουργός διαβίβασε φάκελο καταγγελιών (15- 20 περιστατικά) από μελη ΜΚΟ- Πρατήριο για τους πρόσφυγες-, σε προγενέστερο χρόνο, κατά δήλωση προσφύγων, γίνεται αναφορά σε “Αστυνομικούς στην περιοχή του Έβρου, ο οποίοι διενήργησαν βίαιες επιχειρήσεις επαναπροώθησης Σύρων προσφύγων, από τους οποίους απέσπασαν προσωπικά αντικείμενα και χρήματα”.

Σύμφωνα με Δικατικές πηγές, φέρονται οι πρόσφυγες να έχουν απευθυνθεί στις ΜΚΟ, οι οποίες διαβίβασαν σχετικό φάκελο αναφοράς προς την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, οι συγκεκριμένες καταγγελίες, είναι αόριστες και χωρίς προσδιοριεμένο γεωραφικό προσδιορισμό – η περιοχή που καταγγελλεται εντοπίζεται στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλαδα στον Έβρο, ενώ κάποιες από τις καταγγελίες έχουν διερευνηθεί και κατά το παρελθόν με την έρευνα κα καταδεικνύει ως δράστες Τούρκους δουλεμπόρους.