Έβγαλαν.. “ψωλιάγκους” στην Ασφάλεια Λαμίας

Μέσα σε παράνομα παρασκευαστήρια, σε προάστιο της Λαμίας, Αστυνομικοί της Ασφάλειας κατέσχεσαν μεγάλη ποσότητα .. “ψωλιάγκων” σε συσκευασία προς παράνομη εξαγωγή στην Κίνα.

Η πληροφορία στην Ασφάλεια της Λαμίας, προσδιόριζε την περιοχή της Ανθήλης – προάστιο της Λαμίας- για παράνομη δραστηριότητα Κινέζων οι οποίοι είχαν δραστηριοποίηση στην παράνομη αλιεία.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας σε οργανωμένη επιχείρηση, προχώρησαν σε έφοδο και σε δύο διαμορφωμένους χώρους- παράνομα παρασκευαστήρια -συσκευαστήρια, συνέλαβαν 21άχρονο Κινέζο ενώ αναζητείται 52άχρονος ομοεθνής του, κι εμπνευστής της παράνομης δραστηριότητας, ο οποίος διαφύγει στην Αθηνα.

Στην έφοδο των Αστυνομικών σε δύο ειδικά διαμορφωμένες αποθήκες κατασχέθηκαν 1380κιλά “ψωλιάγκων” έτοιμα σε συσκευασίες προς εξαγωγή στην Κίνα, όπου και αποτελεί εξαιρετικό έδεσμα υψηλής ποιότητας.

Σύμφωνα με Περιβαλλοντολόγους οι οποίοι κλήθηκαν για επιστημονική πραγματογνωμοσύνη σε συνδρομή των Αστυνομικών της Ασφάλειας, η παράνομη αλιεία “ψωλιάγκων”, έχει επιφέρει υποβάθμιση του θαλάσσιου περιβαλλοντική περιοχής, με τον Εισαγγελέα να έχει ασκήσει Δίωξη στους δύο Κινέζους σε βαθμό κακουργήματος.

Ο ψωλιάγκος (ολοθούριο ή αγγούρι θαλάσσης) είναι σκουλίκι της θάλασσας. Τους ανοιξιάτικους και τους καλοκαιρινούς μήνες βρίσκεσαι σε πλήρη αφθονία, σχεδόν Σε όλες τις ελληνικές ακτες- σε πολύ ρηχά νερα και βυθούς των θαλασσών. Οι ψαράδες θεωρούν ότι πρόκειται για εξαιρετικό μεζέ (δόλωμα) για τσιπούρες, σαργούς και άλλα είδη ψαριών, ωστόσο σε Ασιατικές χώρες, ο “ψωλιάγκος” θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας έδεσμα με την τιμή του να ανέρχεται περίπου στα #€1100.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο 21άχρονος Κινέζος -ο οποίος ασκεί το επάγγελμα του ψαρά στη χώρα του- στους Αστυνομικούς, η παράνομη εξαγωγή που πραγματοποιούν είχε κόστος λιανικής ανά συσκευασία – υπολογιζεται στα 15 εως 20εκατοστα ανα τεμαχιο- περί τα #€500 και είχαν αναπτύξει τη δραστηριότητα τους τον τελευταίο χρόνο.

Ο 21αχρονος μετάγεται (31/07) στον Ανακριτή Λαμίας ενώ εχει εκδοθει ένταλμα για τον 52άχρονο ομοεθνή του ο οποίος διαφεύγει.