“Έβαζα φωτιές για να εμφανίζομαι ως εθελοντής Πυροσβέστης”

Συνελήφθη ως εμπρηστή στις εστίες φωτιας στην Αν. Αττική. Ομολόγησε τις ενέργειες του ενώ υποστήριξε ότι έβαζε φωτιές για να εμφανίζομαι.. ως “εθελοντής πυροσβέστης”.

«Έβαζα τις φωτιές, γιατί μου άρεσε να εμφανίζομαι ως εθελοντής και να βοηθάω στην κατάσβεσή τους!», κατέθεσε στους Αξιωματικούς της Δίωξης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) ο 24άχρονος Μ.Ε του Ι., ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται ότι προκάλεσε 16 πυρκαγιές από πρόθεση σε αγροτοδασικές εκτάσεις και οικόπεδα, στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής- Πεντέλη, Παλλήνη, Ντράφι, Πικέρμι, Διώνη, Ανθούσα και Γέρακα- από 14 Μαρτίου έως 3 Αυγούστου 2017.

Ωστόσο όπως διακριβώθηκε, για τον 24άχρονο, εεμφανιζόταν ως εθελοντής, δεν είχε λάβει σχετικά έγκριση από την τοπική αυτοδιοίκηση ή την Πυροσβεστική, ενω οδηγούσε χωρίς να κατέχει δίπλωμα οδήγησης.

Μαρτυρίες πολιτών του Δήμου Παλλήνης, ανέφεραν για τον 24άχρονο οτι τον έχαν δει να οδηγεί το εθελοντικό πυροσβεστικό του Δήμου Παλλήνης, σε βάρδιες της πυρασφάλειας του Δήμου.

Ήταν η επίμονη παρουσία του νεαρού εθελοντή στις εστίες πυρκαγιάς που ξεσπούσαν με το Διοικητή του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών να τον θέτει υπό επιτήρηση. Στη φωτιά που ξέσπασε στο Πεντελικό Όρος (Μαυρινώρα), στην εστία εναρξης της φωτιάς εντοπίστηκαν υπολείμματα μισοκαμμένων σελίδων από εγχειρίδιο βιβλίου αυτοκινήτου ο τύπος του οποίου παρέπεμπε σε μαρτυρίες κατοίκων, σε περιοχές στις οποίες ξέσπαγαν φωτιές, για την παρουσία άνδρα ο οποίος κυκλοφορούσε με το ίδιο πάντα (μπορντό) αυτοκίνητο, το οποίο διακριβώθηκε οτι άνηκε στον 24άχρονο συλληφθέντα.

Σύμφωνα με κατοίκους της Ανθούσας, ο πατέρας του 24άχρονου δράστη ήταν εποχικός και εθελοντής στο Δήμο Κορωπίου και τραυματίσθηκε θανάσιμα σε τροχαίο δυστύχημα (2016).

Μετά τα προανακριτικά στοιχεία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε) εκδόθηκε από τον 23o Τακτικό Ανακριτή Αθηνών ένταλμα σύλληψης για τον 24άχρονο Μ.Ε ο οποίος και συνελήφθη.

Με τη σε βάρος του ποινικη δικογραφία, παραπεμφθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.