“Εθισμένος στη δημοσιότητα ο Σταύρος, έχει μπερδέψει τη συνδικαλιστική ιδιότητα με του γραφείου τύπου και του πανελίστα”

Με αφορμή την παρέμβαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ αναφορικά με τις δηλώσεις του συνδικαλιστή της ΠΟΑΣΥ εν ενεργεία Αστυνομικού της Άμεσης Δράσης, ένστολος παραθέτει σχόλιο με αναδρομή στους  συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των Αστυνομικών

Όπως αναφέρει ένστολος της ΕΛ.ΑΣ, «Το φαινόμενο ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Σταύρος δεν είναι χθεσινό. Σήμερα όμως οι περισσότεροι αστυνομικοί χρήστες των social media τον λοιδορείτε! Γιατί κύριοι? Τί το τόσο διαφορετικό είπε σήμερα ο Σταύρος? Ο ίδιος μας έχει συνηθίσει να κινείτε στα όρια του νόμιμου (πειθαρχικά κ ποινικά), ενώ ο πρωτόγονος λόγος του απέχει από αυτό που σήμερα αποκαλούμε πολιτικά ορθό !!!! Στα μάτια μου ο άνθρωπος αυτός είναι εθισμένος στη δημοσιότητα. Δεν ξέρω αν αισθάνεται το ίδιο άνετα στο στούντιο όπως στο περιπολικό!!! Ο Σταύρος -κ όχι μόνο – έχει μπερδέψει εδώ κ πολύ καιρό την συνδικαλιστική ιδιότητα με αυτή του γραφείου τύπου της αστυνομίας κ του πανελίστα! Έχει πάψει να μιλάει για τα απλήρωτα νυχτερινά των αστυνομικών, για την στασιμότητα στο μισθό, για τις δικαστικές αποφάσεις που ποτέ δεν εφαρμόστηκαν ή εφαρμόστηκαν με δόσεις, για τα πάρεργα με τα οποία ασχολούνται καθημερινά οι αστυνομικοί, με τις αποσπάσεις κ άλλα πολλά ακόμα που όφειλε εκ της θέσεως του να αναφέρει σε αυτούς που είναι αρμόδιοι να επιλύσουν ! 

Ο Σταύρος σήμερα μπορεί να είναι το “μαύρο” πρόβατο όμως δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ψηφίζεται πολλά χρόνια κ είναι εκ των πρώτων σε σταυρούς στην Ένωση του. Xρόνια τώρα εκλέγεται σε υψηλές θέσεις στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών, ενώ οι πειθαρχικές ποινές του αναλογικά δεν φαίνεται να ήταν οι κατάλληλες ή κ προβλεπόμενες ώστε να αποτρέψουν τον Σταύρο από νέα ολισθήματα!

Στο ορθρινό Ευαγγέλιο την Μεγάλη Τρίτη γίνεται αναφορά σε αυτά που είπε ο Ιησούς στους γραμματείς κ Φαρισαίους λέγοντας “Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, διότι αποδεκατίζετε το ηδύοσμον, και το άνηθον, και το κύμινον, και αφήκατε τα βαρύτερα του νόμου, την κρίσιν και τον έλεον και την πίστιν, ταύτα έπρεπε να πράττητε, και εκείνα να μη αφίνητε. Οδηγοί τυφλοί, οίτινες διϋλίζετε τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνετε”, λόγια τα οποία ταιριάζουν απόλυτα στην περίπτωση μας. Είμαστε τουλάχιστον υποκριτές να σταυρώνουμε σήμερα τον ΜΠΑΛΑΣΚΑ όλοι εμείς οι απλοί συνάδελφοι του κ η φυσική ηγεσία! Χρόνια τώρα στο ίδιο έργο θεατές είμαστε κ είτε αρέσει είτε δεν αρέσει ο Σταύρος ΕΙΝΑΙ η εικόνα της αστυνομίας του 2021! Βρίσκεται εκεί που βρίσκεται με δημοκρατικές διαδικασίες, δεν βγαίνει μόνος του αυθαίρετα ! ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι τον στέλνουμε στα πάνελ να λέει ότι λέει με την ψήφο μας, τυπικά συναινώντας με τα λεγόμενα του!!!! Το ξέρω δεν σας αρέσει αυτό που ακούτε κ ίσως κ να με βρίζετε αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει ας πάψουμε να υποκρινόμαστε επιτέλους.
Αν πραγματικά θέλουμε η εικόνα της αστυνομίας μας να είναι οι συνάδελφοι του Ανθρωποκτονιών, που αθόρυβα , με μεθοδικότητα , ταπεινότητα , με πολύ κόπο κατάφεραν να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τον ένοχο ενός τόσο φριχτού εγκλήματος ας προσέξουμε την επόμενη φορά που θα ψηφίσουμε να εκλέξουμε καλύτερους εκπροσώπους! Μέχρι τότε η εικόνα μας θα είναι αυτή που βγαίνει στα κανάλια!!!! Bonus track », καταλήγει ο ένστολος της ΕΛ.ΑΣ ενώ παραθέτει και ρεπορτάζ από παλαιότερες εποχές, όταν ο Σταύρος Μπαλάσκας ήταν συνδικαλιστής της Ένωσης Αστυνομικών Αττικής, πριν το διαχωρισμό των συνδικαλιστικών Ενώσεων των Αστυνομικών Υπαλλήλων .