Εθελοντής πυροσβέστης ο Ντέμης Νικολαΐδης- Βάρδια στον 9ο ΠΣ Αθηνών

Στο πλαίσιο των καθηκόντων των εθελοντών Πυροσβεστών, ο παλαίμαχος “φορ” και πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, εκτέλεσε βραδινή υπηρεσία, στον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών,  στο ΟΑΚΑ

Ο Ντέμης Νικολαϊδης (ΑΕΚ) συμμετέχει σε κλιμάκιο εθελοντών Πυροσβεστών. Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων -όπως παραθέτει το sdn.gr- το βράδυ της Τρίτης (13/12) εκτέλεσε 8ωρη βραδινή υπηρεσία, στον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στο σύμπλεγμα εγκαταστάσεων στο ΟΑΚΑ.

Η βασική εκπαίδευση (η οποία αποτελείται από θεωρητικό και πρακτικό μέρος) των υποψηφίων εθελοντών πυροσβεστών γίνεται υπό την ευθύνη και εποπτεία της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, έχει διάρκεια 120ωρών και πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις των κατά τόπους Επαγγελματικών ή Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσίων ως παραρτήματα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Η εκπαιδευτική περίοδος ξεκινάει κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα το 1ο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και λήγει το 1ο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, σε συνεννόηση των εκπαιδευτών με τους εκπαιδευόμενους.

Οι υποχρεώσεις των εθελοντών πυροσβεστών μεταξύ άλλων είναι να υπηρετούν στις Επαγγελματικές και τις Εθελοντικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και να επεμβαίνουν μαζί με τους επαγγελματίες Πυροσβέστες, σε αστικές και δασικές πυρκαγιές, σε διασώσεις, τροχαία, πλημμύρες, σεισμούς και γενικά στην αποστολή και το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος. Αποτελούν τμήμα της οργανικής-μάχιμης δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος και αποδεικνύουν αθόρυβα και καθημερινά με το έργο τους, το σκοπό της αποστολής τους σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια.