Εσωτερικών Υποθέσεων: Συνελήφθη στη Βοιωτία υπάλληλος της Περιφέρειας και η σύζυγός του, για δωροληψία

Κατηγορούμενοι για δωροληψία, ηθική αυτουργία, άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου και αντιποίηση συνελλήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στη Βοιωτία υπάλληλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και η σύζυγός του.

Είχε προηγηθεί καταγγελία, 36άχρονου αγρότη ο οποίος κατήγγειλε 53άχρονη, την οποία συνάντησε στο γραφείο 53άχρονου υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, και αρχικά του συστήθηκε ως υπάλληλος της Υπηρεσίας. Στη συνέχεια όπως ο ίδιος καταγγέλει, επικοινώνησε μαζί του και απαίτησε το χρηματικό ποσό των €4.000, προκειμένου να μεσολαβήσει στη διεκπεραίωση υπόθεσής του, σχετικά με καλλιεργημένη έκταση αμπελώνα ιδιοκτησίας του.

Μετά από διαπραγματεύσεις, το  ποσό “έπεσε” στα €3.100, και σε προκαθορισμένο ραντεβού (22/10) ο 36άχρονος συναντήθηκε με την 53άχρονη έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας στην Βοιωτία, και της παρέδωσε σε προσημειωμένα χρήματα τό ποσό των €3.100.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν την 53άχρονη. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι δε διατηρεί εργασιακή σχέση με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, στην οποία εργάζεται ως υπάλληλος ο 53άχρονος σύζυγός της, ο οποίος είχε όντως την δυνατότητα να προβεί στη διεκπεραίωση της σχετικής υπόθεσης, τροποποιώντας με παράνομο τρόπο καταχωρήσεις στην ηλεκτρονική βάση του «Μητρώου».

Σε βαρος των δύο συλληφθέτων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία.