«Εσείς είστε αυτοί που θα τους κρίνετε!»

Ανακοίνωση καταγγελία προς το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ από τη συνδικαλιστική παράταξη Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α.

Στο κείμενό της καταγγελίας τους οι συνδικαλιστές απευθύνουν ανοιχτή επιστολή, και αναφέρουν, «Αγαπητοί συνάδελφοι, απευθυνόμαστε σε εσάς που αποτελείτε τη ραχοκοκαλιά και το θεσμικό εγγυητή της διαφάνειας της Ομοσπονδίας μας και καταγγέλλουμε ενώπιον σας το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ, διότι , εξαιτίας της πλειοψηφίας που κατέχει, αλλά και με την αμέριστη συμπαράσταση-συνεργασία έτερης παράταξης με την οποία έχει προφανώς συμφωνήσει , αποφάσισε :
α] την διεξαγωγή εκλογών στις 5-6 Ιουνίου, παρά την πανδημία, ενάντια στα μέτρα και τις απαγορεύσεις που ισχύουν, αλλά και το φόβο να προσβληθούν από τον ιό οι συνάδελφοι και οι οικογένειές τους. Όπως αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά, δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο, παρά το γεγονός ότι μπορεί να λήξει η θητεία τους(αυτή που έχει παραταθεί με ΦΕΚ) και να χάσουν τη θέση τους.
Ίσως όμως να φοβούνται και το δικαστήριο που έχει οριστεί στις 20 Μαΐου, για την εξέτασή των ευθυνών τους για τις παράνομες- αντικαταστατικές εκλογές του Μαρτίου του 2020. Αυτή τη στιγμή που οι συνάδελφοι μας υποφέρουν εργασιακά, καθώς εργάζονται ακατάπαυστα, με κίνδυνο της υγείας τους, ορισμένοι ενδιαφέρονται μόνο για την θέση τους ..
β] την δαπάνη του ποσού των 38.600 ευρώ για την αγορά οικίσκων για τους σεισμοπαθείς της Ελασσόνας, χωρίς όπως ορίζει το καταστατικό της Ομοσπονδίας να συσταθεί η ανάλογη επιτροπή προσφορών από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να αποφασισθεί με διαφανείς διαδικασίες η δαπάνη και η έγκριση της πιο συμφέρουσας προσφοράς . Αντιθέτως η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένο κατασκευαστή .

Εδώ όμως εκτός από την παραβίαση του καταστατικού μας, εγείρονται και διάφορα ερωτήματα:
-Γιατί δεν τηρήθηκαν οι καταστατικές διαδικασίες και επιλέχθηκε η απευθείας ανάθεση ;
-Γιατί αυτό το ποσό δεν δόθηκε απευθείας στις σεισμόπληκτες οικογένειες, ώστε να υπάρχει διαφάνεια,οπως άλλωστε πρότεινε η παράταξη μας ;
-Είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο οι συνάδελφοι καταβάλλουν εισφορές κάθε μήνα στην Ομοσπονδία;
Για να δίνουν κάποιοι τα χρήματά τους με αδιαφανείς διαδικασίες όπως αυτοί επιλέγουν; Εσείς είστε αυτοί που θα τους κρίνετε!»