Έρευνα για Σύρο με Τουρκική υπηκοότητα, ως μαχητής στη Συρία- Η Ελληνίδα συνοδός του, είχε απασχολήσει σε δουλεμπορικά δίκτυα

Σε τυχαίο έλεγχο Αστυνομικών στην Αθήνα, εντοπίσθηκε όχημα και ελέγχθηκε το ζευγάρι που επέβαινε για τους οποίους προέκυψε ύποπτη δραστηριότητα με δουλεμπορικά δίκτυα, ενώ ο οδηγός φέρεται ως μαχητής στη Συρία

Στα μέσα Δεκεμβρίου, η κίνηση οχήματος επί της Λεωφόρου Αθηνών, εντοπίσθηκε από πληρώματα της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο εντατικοποίησης των ελέγχων σε περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων. Στο όχημα, όπως διακριβώθηκε στη συνέχεια, επέβαινε στη θέση του οδηγού άνδρας Συριακής καταγωγής με Τουρκική υπηκοότητα, ενώ τον συνόδευε Ελληνίδα.
Σε σωματική έρευνα κατασχέθηκε στην κατοχή του 32χρονου οδηγού μαχαίρι, ενώ κατά τον έλεγχο φέρεται να αντιστάθηκε και διαπιστώθηκε ότι στη Χώρα ζει παράνομα και έχει διαταχθεί διοικητική του απέλαση . Στην κατοχή της Ελληνίδας, κατασχέθηκε πλαστή ταυτότητα, και όπως προέκυψε, κατά το παρελθόν έχει καταδικαστεί καθώς είχε συλληφθεί ως μέλος δικτύου διακίνησης λαθρομεταναστών. Από κοινού το ζευγάρι, προσήχθη στην Υποδιεύθυνση .

Όπως διακριβώθηκε στη συνέχεια, στο κινητό του τηλέφωνο του 32άχρονου, εντοπίσθηκε φωτογραφικό υλικό το οποίο αποτυπώνεται ο Σύρος Τουρκικής υπηκοότητας να φέρει βαρύ οπλισμό σε χαλάσματα, εμπόλεμης ζώνης, ενδεχομένως στα μέτωπα της Συρίας, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί. Κατά τον έλεγχο στα στοιχεία του, σε βάρος του δεν προέκυψαν αναφορά σε διεθνείς λίστες υπόπτων από Αρχές Ασφαλείας, ενώ δεν περιλαμβάνεται ούτε ως καταζητούμενος ύποπτος με Ερυθρά Αναγγελία.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η ΔΑΑ καθώς και το αρμόδιο τμήμα της ΔΑΕΒ, με την υπόθεση να ερευνάται.