Με εποπτεία drone η επιστροφή των εκδρομένων του τριημέρου

Με Μη Στελεχωμένα Αεροσκαφη (Drone) η Ελληνική Αστυνομία, επιζητούσε διακριτικά τον οδικό δίκτυο της Εθνικής για την ασφαλή και ομαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Η πρώτη επίσημη πτήση των drones που διαθέτει η ΕΛΑΣ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος (05/06-18.00) προς διευκολυνση της κυκλοφορίας των τροχοφόρων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, κατά τη επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου. Η πτήση του μη επανδρωμένου διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες (έως τις 20.00-05/06) και ο χειριστής απο το βαν της Υπηρεσίας στο στρατοπέδου της Πολεμικής Αεροπορίας στο Τατόι επιτηρουσε την κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο της Αθηνών – Λαμίας ενώ μετέδιδε εικόνα στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Αυξημένη κίνηση, χωρίς προβλήματα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας, προς διευκόλυνση όσων κινούνται στο Εθνικό Οδικό δίκτυο, οι απαγορεύσεις ισχύουν (έως τις 23.00-05/06), για το ρεύμα εισόδου, οι εξής:

Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 367+319), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας, από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) και στην Π.Ε.Ο. Λεπτοκαρυάς – Ευαγγελισμού (διαδρομή μέσω Κοιλάδας Τεμπών).
Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
Στην Εθνική Οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι το 11ο χλμ (Χ.Θ. 11+340) αυτής.
Στην Ιονία Οδό στο τμήμα από τη [(Χ.Θ. 187+950 (Πέρδικα)] έως τη [(Χ.Θ. 134+435 (Σελάδες)] και τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας (Χ.Θ. 106+197) έως τη (Χ.Θ. 10+872) και στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αντιρρίου.
Στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Πελοποννήσου, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την Καλαμάτα έως την Κόρινθο και από τη Σπάρτη έως το Λεύκτρο