Επίθεση με μπογιές και τρικάκια, στην οικία του Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος για την αποφυλάκιση .. ληστή “συντρόφου”

Οργανωμένη καταδρομική επίθεση και βανδαλισμό προκάλεσε ομάδα που αυτοπροσδιορίζεται στον αντιεξουσιαστικό χώρο εξωτερικά της οικίας του Προέδρου Εισαγγελέων Ελλάδος, για την αποφυλάκιση ομοϊδεάτη του, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ληστεία

Οι αυτοπροσδιοριζόμενοι στον αντιεξουσιαστικό χώρο ταραξίες της κουκούλας, έδρασαν καταδρομικά το βράδυ της Δευτέρας (10/01) και προκάλεσαν βανδαλισμό με μπογιές ενώ απέρριψαν τρικάκια εξωτερικά της οικίας του Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Ευάγγελου Μπακέλα.

Σε κείμενο ανάληψης ευθύνης που υπογράφουν “ως αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες” στον ομοϊδεάτη τους Χάρη Μαντζουρίδη, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ληστεία το 2018, θέτουν αίτημα αξίωσης για την άμεση αποφυλάκισή του, μεταξύ άλλων.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή την επίθεση αγνώστων στην κατοικία του Προέδρου της, εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή στο πρόσωπό του. Διαπιστώνουμε την αδυναμία της πολιτείας να εξασφαλίσει τα στοιχειωδώς επαρκή μέτρα φύλαξης και προστασίας των προσώπων που -ως εκ της θέσεώς τους- εκπροσωπούν την δικαστική λειτουργία. Θεωρούμε ότι είναι επιτακτικά αναγκαίο να εξετασθεί σε βάθος το συγκεκριμένο θέμα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την αποφυγή στο μέλλον ανάλογων περιστατικών που κλονίζουν το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών. Για μια ακόμη φορά, ότι κάθε ενέργεια βίας ή απειλής σε βάρος εισαγγελικών λειτουργών δεν πρόκειται να κάμψει ούτε κατ’ ελάχιστο το ηθικό και το σθένος τους να επιτελούν τα καθήκοντά τους με ευθυκρισία και θάρρος, πιστοί στις αρχές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕΕ.