Επιθέσεις με βία σε βάρος ανυποψίαστων θυμάτων, στο κέντρο της Αθήνας

Πολίτες βιώνουν την ακραία βία και δέχονται άγριες επιθέσεις και ξυλοδαρμούς στο κέντρο της Αθήνας.

Στην πρόσφατη διάταξη της Εισαγγελίας η Υποδιεύθυνσή Ασφαλείας Αθηνών, προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων 35 αραβόφωνων αφρασιατών μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέπρατταν κλοπές και ληστείες στο κέντρο της Αθήνας. Με περισσότερες από 200συλλήψεις ο καθένας στο ποινικό του μητρώο, οι περισσότεροι δηλώνουν «ανήλικα προσφυγόπουλα» γεννημένοι την “01/01” του χρόνου που τους έθετε στο όριο της ανηλικότητας, ανεξάρτητα αν η εικόνα τους παραπέμπει σε ενήλικες άνδρες.
Όπως έχουν περιγράψει τα θύματα, οι δράστες αν και τους έχουν αποσπάσει τα τιμαλφή που κατέχουν, σε όλες τις επιθέσεις, έχουν επιδείξει υπέρμετρη άσκηση βίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, που δεν έχει αποδειχτεί, αποδίδει τη βίαιη συμπεριφορά των δραστών και τα κενά μνήμης που επικαλούνται την επόμενη ημέρα, σε χρήση ουσιών συνθετικής αμφεταμίνης με χημικές προσμίξεις.
Το βράδυ της Τρίτης (26/11) μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα, ο 63χρονος Βραζιλιάνος A.D. είχε επισκευτεί με την παρέα του ταβέρνα στην οδό Βαλτετσίου, όταν του επιτέθηκε οργανωμένη ομάδα αραβώφωνων για να του αποσπάσει το κινητό. Βαρύτα τραυματισμένος στο κεφάλι νοσηλεύεται σε κωμμα, στο “Γ.Γεννηματάς”. Πολίτες κατήγγγειλαν στο ΤΑ Εξαρχέιων την επίθεση σε βάρος του, χωρίς ο ίδος να είναι σύμφωνα με το νοσηλευτικοϊατρικό προσωπικό σε θεση να επικοινωνήσει ή να δώσει κατάθεση.
Σε άλλο περιστατικό, δικηγόρος, είχε ακινητοποίησε το όχημά της στη συμβολή της Ακαδημίας με την οδό Μπεμάκη οταν την προσέγγισε ο 21άχρονος Τυνήσιος, τον οποίο αναγνώρισε από φωτογραφίες τις οποίες της επέδειξαν, λέγοντάς της, να μην ξεκινήσει το αυτοκίνητό της, γιατί έχει εγκλωβιστεί ένα .. γατακι στις ροδες. Η δικηγόρος κατέβηκε από το αυτοκίνητο της, και συνεργός του της αφαίρεσε τσαντα με δικογραφίες, κινητό και την τσάντα χειρός που είχε μαζί της. Εκπληκτη στο Τμήμα Ασφαλείας όπου μετέβη για να δηλώσει την ληστεία σε βάρος της, ενημερώθηκε ότι ο 21άχρονος Τυνήσιος, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (22/11), επιτέθηκε και ξυλοκόπησε άγρια 75αχρονη γυνάικα , με προβλήματα υγείας,για να της αρπάξει την τσάντα, ενώ περίμενε στη στάση της Λ.Αλεξάνδρας στο υψος του Π.Άρεως. Διερχόμενος νεαρός τον καταδίωξε και τον εντόπισαν στην περιοχή του Γκύζη με το χαρακτηριστικό tattoo αιμόφυρτο μετά από σπάσιμο σταθεμευμένων οχημάτων αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και τον συνέλλαβαν. Αν και αναγνωρίστηκε από το θύμα, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, του ορίσθηκαν ΠΟ και αφέρθηκε ελεύθερος το πρωί της Δευτέρας (25/11), με ρητή δικάσιμο..