Επιστολή προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ με καταγγελία Αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ κατά Διοικητή Τμήματος Τροχαίας

Επιστολή προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, απέστειλε Αστυνομικός καταγγέλοντας το Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς

Με αποδέκτη τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας απέστειλε επιστολή στην οποία αναφέρεται καταγγελία Αρχιφύλακα της Τροχαίας Λιβαδειάς σε βάρος τον Διοικητή της Υπηρεσίας.

Στην καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας γίνεται αναφορά σε παράβαση καθήκοντος, συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Ενώ μεταξύ σε άλλων ο Αρχιφύλακας της Τροχαίας Λιβαδειάς αποδίδει «εργασιακό εκφοβισμό» στο Διοικητή της Τροχαίας Λιβαδειάς με «εκδικητικά» χαρακτηριστικά, επειδή – υποστηρίζει – είχε προσπαθήσει, να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ίδιος και άλλοι συνάδελφοί του.

«Τα καταγγελλόμενα του εν λόγω Αρχιφύλακα εν σχέσει με την αποκλίνουσα συμπεριφορά του κ. Διοικητή επιβεβαίωσαν και άλλοι συνάδελφοι υπηρετούντες στο Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς» αναφέρεται στη συνδικαλιστική επιστολή των αστυνομικών.

«Απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά»

Οι συνδικαλιστές της Βοιωτίας αναφέρονται επίσης σε μήνυση Ανθυπαστυνομου της Υπηρεσίας ο οποίος τον περασμένο Σεπτέμβρη κατήγγειλε ότι δέχτηκε «απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά» από τον Διοικητή της Τροχαίας Λιβαδειάς. Σύμφωνα με την καταγγελία του ενστολου, φέρεται ο Αξιωματικός της Τροχαίας  να του απευθύνθηκε με «αυστηρό και ταυτόχρονα ειρωνικό ύφος» αναφέροντας του «σε βλέπω πολύ κουρασμένο ρε!!! Δεν θα τα πάμε καθόλου καλά, θέλεις μήπως να πω στο Διευθυντή να σε στείλει σπίτι σου να καθίσεις; Εγώ θέλω καθαρά μυαλά εδώ πέρα, να μου βγούνε τα μέτρα, όχι παιδιαρίσματα».

Στην επιστολή τους οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της Βοιωτίας, αναφέρον ότι «ομοίου περιεχομένου καταγγελίες συναδέλφων σε σχέση με προσβλητική συμπεριφορά» του Προϊσταμένου της Τροχαίας έχουν διαβιβαστεί στο Συνδικαλιστικό Σωματείο. Ενώ επισημαίνουν οτι οι αστυνομικοί της Λιβαδειάς δεν έχουν προχωρήσει σε «αναφορές παραπόνων» καθώς «αισθάνονται ότι τελούν υπό συνθήκες ψυχολογικής βίας».

Με την επιστολή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας ζητεί από τον Αρχηγό του Σώματος να προβεί στις απαραίτητες θεσμικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματα που έχει προκύψει στην Υπηρεσία.

«Κύριε Αρχηγέ, τα όσα εκτενώς σας εκθέτουμε αποτελούν στιγμιότυπα μόνο όσων υφίστανται οι συνάδελφοι του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς. Εμείς σας καλούμε και σας παρακαλούμε να αναλάβετε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για τη διερεύνηση όσων καταγγέλλονται, με σκοπό την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς και την προστασία της αξιοπρέπειας των συναδέλφων μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή των αστυνομικών της Βοιωτίας.

Η συνδικαλιστική επιστολή κοινοποιείται μεταξύ άλλων στον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδος, τον Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας και τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.