Επίσκεψη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος

Ενημερώθηκαν για προβλήματα και θεσμικά θέματα που απασχολούν το ένστολο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, την ετοιμότητα και τα προβλήματα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Κλιμάκιο με επικεφαλής τον αναπληρωτή Τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας αρμόδιο για τα θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτή Λάρισας κ. Χαρακόπουλο Μάξιμο, επισκέφθηκε σήμερα 12/05/2017 το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος. Τον κ. Χαρακόπουλο συνόδευαν ο γραμματέας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης και οι Συντονιστές κ. κ . Διαμαντής Νικόλαος, Γεροκώστας Απόστολος και Πιεράκος Δημήτρης.

ΣεκυΠΣ

Μετά την ενημέρωση που ελαβε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας αρμόδιος για τα θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτή Λάρισας, Μαξιμος Χαρακόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο καλός συντονισμός των Πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και όλων των εμπλεκομένων φορέων στη δασοπυρόσβεση, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, που πλήττουν κάθε χρόνο τη χώρα.

Η συνεργασία Πυροσβεστικού Σώματος, ΕΛΑΣ, Ενόπλων Δυνάμεων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εθελοντών κάθε χρόνο πρέπει να βελτιώνεται.

Γνωρίζουμε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετωπίζει προβλήματα όπως:

• Η έλλειψη ομογενοποίησης του προσωπικού
• Ο γερασμένος στόλος των οχημάτων
• Τα γερασμένα πυροσβεστικά αεροσκάφη με τη διαρκώς μειούμενη ετοιμότητα.

Παρόλα αυτά, θέλω να τονίσω ότι εμπιστευόμαστε το ανθρώπινο δυναμικό. Είμαστε σίγουροι ότι το σύνολο του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί Πυροσβέστες, μόνιμοι, πενταετούς ή τριετούς θητείας, εποχικοί πυροσβέστες και εθελοντές, θα εργασθεί και φέτος με αυταπάρνηση, επιτελώντας το καθήκον του, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της κρίσης και παρά την συνεχή απαξίωσή του από την σημερινή Κυβέρνηση.

Δεν αρκεί, όμως, η καλή πρόθεση, η υπεράνθρωπη προσπάθεια. Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα όλους τους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα, που καλούνται και εφέτος να υπερασπιστούν με πενιχρά μέσα τον εθνικό δασικό πλούτο και την περιουσία των πολιτών και του Κράτους».