Επιμελητήριο Ηρακλείου: Μέλη ΠΑΜΕ διέκοψαν εκδήλωση με ομιλητή τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τ.Πετρόπουλο

Μέλη του ΠΑΜΕ Ηρακλείου, με πανό και συνθήματα, διεκοψαν εκδηλωση με κεντρικό ομιλητή σε εκδήλωση από τα Επιμελητήρια Ηρακλείου, για τον ΕΦΚΑ και το νέο ασφαλιστικό νόμο.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, όπου λίγα λεπτά μετά τις 19:30 (17/01) έφθασε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που είχε διοργανωθεί από τα Επιμελητήρια (ΕΒΕΗ, ΟΕΕ-ΤΑΚ και ΤΕΕ-ΤΑΚ) για τον ΕΦΚΑ και γενικότερα τον νέο ασφαλιστικό νόμο.

https://www.youtube.com/watch?v=fuUGCSt7TeE

Νωρίτερα, ωστόσο έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί μέλη του ΠΑΜΕ Ηρακλείου, τα οποία με πανό και συνθήματα φώναζαν συνθήματα κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και της γενικότερης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Αμέσως μετά την είσοδο του κ. Πετρόπουλου στο χώρο της εκδήλωσης οι διαδηλωτές κατόρθωσαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε στηθεί γύρω από το Επιμελητήριο και να μπουν στο εσωτερικό του κτιρίου επιχειρώντας κατάληψη του χώρου.

Η ένταση κλιμακώθηκε επικίνδυνα κατά τη στιγμή που οι διαδηλωτές, οι οποίοι δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να φωνάζουν συνθήματα, προσπάθησαν να μπουν στο εσωτερικό της αίθουσας «Καστελλάκη» όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η εκδήλωση και ο κ. Πετρόπουλος ήταν ήδη στο βήμα. Λίγο αργότερα, η κατάσταση αποκλιμακώθηκε, ενώ οι διαδηλωτές αποχώρησαν από τον χώρο, με την εκδήλωση να συνεχίζεται κανονικά. Ιδιαίτερα αυξημένη πάντως ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

____________

* cretapost.gr