Επιχείρησε να περάσει ναρκωτικά στο κρατητήριο της ΓΑΔΑ- Συνελήφθη και ταυτοποιήθηκε ως δράστης σε 11 ένοπλες ληστείες

Με συνεργό του έγκλειστο σε Σωφρονιστικό Κατάστημα, κατά την εφαρμογή των απαγορεύσεων κυκλοφορίας λόγων κορωνοϊού, είχαν διαπράξει τουλάχιστον 11 ένοπλες ληστείες

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ερευνούσαν υποθέσεις ληστειών μετά την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε καταστήματα- super-market, mini market, φαρμακεία, ταχυφαγεία  στις περιοχές της Καλλιθέας, του Μοσχάτου, του Παλαιού Φαλήρου και της Νέας Σμύρνης.

Ο 29άχρονος συνελήφθη (06/04), από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, μετά από ένοπλη ληστεία  σε ταχυφαγείο- Everest, στο Νέο Κόσμο και βρίσκεται έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.
Ο 35άχρονος συνεργός του, συνελήφθη (21/04) από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας κατά το επισκεπτήριο κρατουμένου – παρέμενε στο κρατητήριο της ΓΑΔΑ από το περασμένο Σάββατο (18/04) για διάπραξη 10ένοπλων ληστειών – καθώς σε σακούλα με ρούχα που παρέδωσε σε αστυνομικούς των κρατητηρίων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στην κατοχή του κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης.

Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε ότι ο 35άχρονος εμπλέκεται σε 11 ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, εκ των οποίων σε τέσσερις με συνεργό του τον  29άχρονο έγκλειστο Σωφρονιστικού Καταστήματος.
Όπως προέκυψε από το ποινικό τους μητρώο και οι δύο  έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές κατά το παρελθόν -για κατά περίπτωση- ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα, ενώ ο 35άχρονος είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Νοέμβρη από Σωφρονιστικό Κατάστημα όπου εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για ληστείες κ.α. αδικήματα.