Επιχείρησε να κανει χρήση όπλου συλληφθέντας δράστης της ένοπλης επίθεσης στο Ρωσοπόντιο- Αναζητούνται δυο συνεργοί

Με ποινικό μητρώο οι δράστες της ένοπλης επίθεσης στον 32χρονου Ρωσοπόντιο επί της στην Λ. Αλεξάνδρας, ενώ αναζητούνται δύο ακόμα συνεργοί τους

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκε η ένοπλη επίθεση σε βάρος 32χρονου Ρωσοπόντιουεξιχνιάστηκε η ένοπλη επίθεση σε βάρος 32χρονου Ρωσοπόντιου, το μεσημέρι (09/09) επί της Λ. Αλεξάνδρας 117 στην Αθήνα.

Σε ταυτόχρονες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις (21/09) σε Γλυφάδα, Μαρούσι, Ζωγράφου, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα εκ των οποίων ένας Αλβανός. Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επιπλέον δύο ακόμη εμπλεκομένων, οι οποίο περιλαμβάνονται στην σχετική δικογραφία ως συνεργοί των συλληφθέντων, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη δράστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την σύλληψη τους οι τρεις Έλληνες, αντιστάθηκαν ενώ ένας εκ των συλληφθέντων δραστών επιχείρησε να κάνει χρήση πιστολιού που έφερε, με τους αστυνομικούς να τον αφοπλίζουν.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατασχέθηκαν, 3 πιστόλια με 3 γεμιστήρες, αεροβόλο πιστόλι με αμπούλες προωθητικού αερίου, 2 μαχαίρια, μεταλλικό ρόπαλο, 5 κινητά τηλέφωνα, καθώς και 2 αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτα τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσα μετάβασης και διαφυγής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.