Επεισόδια στο Χημείο – Εξωπανεπιστημιακοί επιτέθηκαν στις παρατάξεις ανήμερα των φοιτητικών εκλογών

Με τσεκούρια στα χέρια οι εξωπανεπιστημιακοί βάνδαλοι ταραξίας , κινήθηκαν στη Ναυαρίνου έξω από το Παιδαγωγικό του ΕΚΠΑ και επιτέθηκαν σε φοιτητές παρατάξεων κατά τη διεξαγωγή των σπουδαστικών εκλογών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οργανωμένη ομάδα κρανοφόρων περίπου 50 άτομα προσέγγισαν την περιφρουρηση, στο χώρο όπου διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές και τους απέρριψαν κροτίδες.

IMG_5539

Με παρέμβαση της Αστυνομίας οι βάνδαλοι ταραξίες απωθήθηκαν και διέφυγαν προς τα Εξάρχεια.

Οι νεαροί με τσεκούρια στα χέρια, για περισσότερη από μισή ώρα επιδόθηκαν σε επεισόδια, απορρίπτοντας πέτρες και φωτοβολίδες προς τους φοιτητές. Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ και δέχθηκαν επίθεση με φωτοβολιδες. Με περιορισμένη χρηση κρότου λάμψης και τακτική απώθησης οι κρανοφοροι υποχώρησαν προς την πλατεία Εξαρχείων.

Χημείο

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του δικηγόρου, Περικλή Κοντόγγωνα, “Συγκρούσεις σώμα με σώμα μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστων αυτή την ώρα στη Ναβαρινου μετά από επίθεση των τελευταίων στο κτίριο των Παιδαγωγικών. Τίγκα χημικά και κυνηγητό στην περιοχή”.FB_IMG_1495639835017

Ο δικηγόρος σημειώνει επίσης, καθώς βρέθηκε στο χώρο των επεισοδίων, “Είναι εντελώς σουρεάλ αυτά τα επεισόδια που γίνονται στα Εξάρχεια αυτή την ώρα. Βρέθηκα στο σημείο ακριβώς την στιγμή της εκδήλωσής τους και είδα: από τους αντιεξουσιαστές, μια κοπελίτσα μισή πιθαμή να πετάγεται από στενό για να πάει στα επεισόδια κρατώντας ΤΣΕΚΟΥΡΙ και έναν εκ των “υπερασπιστών” (ΚΝίτες λογικά) των Παιδαγωγικών να κραδαίνει χοντρή αλυσίδα σαν να ήταν ο Σταμάτης Γαρδέλης στο “με θυμάσαι ρε πούστη;””, μεταξύ άλλων.

FB_IMG_1495639837834