«Επαναστατημένοι αναρχικοί»: Τρεις προκηρύξεις- Ανάληψη για μια άγνωστη επιθεση στα ΜΑΤ και την εκρηξη στο Στριπτιζάδικο

Οι «Επαναστατημένοι αναρχικοί»: φέρονται να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τρεις επιθέσεις. Στις έρευνες η Αντιτρομοκρατική

Η ισχυρή βομβιστική επίθεση (02/10) σε στριπτιζαδικο της οδού Πειραιώς αποδόθηκε στον «πόλεμο της νύχτας».

«Σήμερα το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου, γύρω στις 02.30 π.μ., στη γειτονιά των Εξαρχείων ακουγόταν ο ήχος από πέντε σφαίρες, οι οποίες ήρθαν από την οδό Χαρ. Τρικούπη ως επίθεση εναντίον του στρατιωτικού μπλόκου των ΜΑΤ. Τα αποτελέσματα της ένοπλης επίθεσης δεν είναι ακόμα σαφή, αλλά υποθέτουμε ότι κανείς μπάτσος δεν τραυματίστηκε/σκοτώθηκε».

Με κείμενο επανάληψης ευθύνης (28/09) οι συντάκτες του κειμένου υποστηρίζουν ότι πραγματοποίησαν  ένοπλη επίθεση εναντίον των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια. Ωστόσο ούτε η Ασφάλειας Αττικής ουτε η ΔΑΕΕΒ την επιβεβαιώνουν ενω ουτε υπηρετούντες στη ΔΑΕΑ αντιλήφθηκαν το παραμικρό και από αυτοψία στο χώρο δεν προέκυψαν ευρήματα που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς τους.

Τα τρια κείμενα ανάληψης ευθύνης σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του “χωρου” φέρουν την υπογραφή «Επαναστατημένοι αναρχικοί ένοπλοι αγωνιστές».

Με κείμενο ανάληψης σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του “χωρου” (05/10), οι ίδιοι αναλαμβάνουν και τη βομβιστικής επίθεσης στο στριπτιζαδικο της οδού Πειραιώς (01/10) . Η ισχυρή εκρηξη αποδόθηκε σε  «ανθρώπους της νύχτας» και την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας ωστόσο με την εξέλιξη της ανάληψης ευθύνης τις έρευνες επαναλαμβάνει η Αντιτρομοκρατική.

Ωστόσο εντοπίζονται “λάθη” που προβληματίζουν τις Αρχές. Στο κείμενο ανάληψης  ευθύνης αναφέρεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε (05/20-3.50) ωστόσο η ώρα που πραγματοποιήθηκε η έκρηξη ήταν σχεδόν δύο ώρες νωρίτερα (05/10- 02.00) Στο ίδιο κείμενο,  διαψεύδουν ότι η βόμβα πυροδοτήθηκε με τηλέφωνο, όπως εκτιμήθηκε απο τις Αρχές ενώ επισημαίνουν οι συντάκτες του κειμένου, ότι οι πυροτεχνουργοί εντόπισαν ευρήματα από φιτίλι.

Ένα τρίτο κείμενο ανάληψης (07/10) φέρει την ίδια υπογραφή και αναρτήθηκε στον ίδιο διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του “χωρου” με αναφορές στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Αθήνα και τα μέτρα στο κέντρο της Αθήνας και επανέρχονται με αναφορά στην επίθεση (27/09) στα ΜΑΤ στη Χαρ. Τρικούπη, που «αποσιωπήθηκε από τα ντόπια καθεστωτικά ΜΜΕ σε αγαστή συνεργασία με το κράτος».

Για τις Αρχές τα τρία κείμενα εξετάζονται ως προς το ενδεχόμενο να πρόκειται για ψευδείς αναφορές με σκοπό τη «δημιουργία κλίματος» στο χώρο ως μια εσωτερική ανάγκη του για συσπείρωση.